Vrijwilligers

Vrijwilligers Vrijwilligers zijn van groot belang voor Rijnstad. Veel van de activiteiten kunnen niet plaatsvinden als er geen vrijwilligers zijn. Jij bent voor ons de onmisbare schakel. Als vrijwilliger bij Rijnstad help je samen met de beroepskrachten mee om zoveel mogelijk mensen te stimuleren een actieve rol te spelen in hun eigen wijk of in de stad.

 

 

Vrijwilligerswerk is leuk
Veel van onze vrijwilligers zeggen hun werk vooral graag te doen omdat ze zich prettig voelen in de ongedwongen (werk)sfeer bij Rijnstad. Het werk is interessant, omdat je allerlei mensen ontmoet, met uiteenlopende achtergronden, interesses en ideeën. Samen met de beroepskrachten breng je initiatieven tot stand die veel voor de wijk - én voor mensen persoonlijk - kunnen betekenen. Bovendien is vrijwilligerswerk een goede manier om werkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen. Op deze manier wordt een mogelijke stap naar betaald werk vereenvoudigd.

Vrijwilligersvacatures bij Rijnstad
Ga naar werkenbijrijnstad.nl voor alle openstaande vrijwilligersvacatures bij Rijnstad.

Deskundige begeleiding en ondersteuning
Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich kunnen ontwikkelen. Je wordt als vrijwilliger gekoppeld aan een beroepskracht van Rijnstad. Samen met deze medewerker stem je af welke werkzaamheden je uitvoert en op welk gebied jij je wilt ontwikkelen.

Cursussen, trainingen en workshops
Wij bieden onze vrijwilligers de mogelijkheid cursussen, trainingen en workshops te volgen bij de Vrijwilligerscentrale Arnhem.

Vacaturebank
Vrijwilligerscentrale Arnhem is onderdeel van Rijnstad en zet zich in voor maatschappelijke participatie door middel van vrijwilligerswerk. Weet je niet goed wat voor soort vrijwilligerswerk je wilt doen? In de vacaturebank van Vrijwilligerscentrale Arnhem kun je zoeken naar een passende vrijwilligersfunctie bij een van de aangesloten vrijwilligersorganisaties in Arnhem. 

 


Jij wil vrijwilliger worden? 

Heb je interesse om als vrijwilliger actief te worden bij Rijnstad? 
Neem dan contact op met de contactpersoon van een van de locaties van Rijnstad waar je graag als vrijwilliger aan de slag wil gaan.

Weet je niet goed wat voor soort vrijwilligerswerk je wil doen of heb je een andere vraag?
Neem dan contact op met Vrijwilligerscentrale Arnhem of zoek een passende vrijwilligersfunctie bij een van de aangesloten vrijwilligersorganisaties in Arnhem via de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Arnhem.

Je bent al vrijwilliger?  

Je bent vrijwilliger bij Rijnstad en je hebt een vraag? 
Richt je dan in eerste instantie tot de beroepskracht waar je aan gekoppeld bent. Heb je een algemene vraag? Dan kun je die stellen aan Vrijwilligerscentrale Arnhem.

Vrijwilligerscentrale Arnhem

Weerdjesstraat 168
6811 JH Arnhem
T (026) 44 22 833
info@vrijwilligerscentralearnhem.nl
W www.vrijwilligerscentralearnhem.nl

Meer informatie

NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld
Rijnstad beschikt over het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld voor de onderdelen Vrijwillige Budgetcoaches, Thuisadministratie, de Formulierenbrigade en de Vrijwilligers Financiën & Formulieren. Het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld is een landelijk keurmerk dat wordt toegekend aan vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen die met hun vrijwilligersbeleid voldoen aan door NOV gestelde kwaliteitscriteria. Het keurmerk is geldig t/m juli 2020.