Moedergroep VanMij

  • Samen met andere (jonge) moeders gezellig bezig zijn. 
  • Voor Moeders (of moeders in verwachting) tussen de 15 en 23 jaar. 
  • Met oppas voor jouw kindje.
  • Elke donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur (behalve in de schoolvakanties).

Even tijd voor jezelf…Dat is nou precies waar je als moeder niet vaak aan toekomt.
Ben jij (jonge) moeder of ben je zwanger? En lijkt het je leuk andere moeders te ontmoeten? Kom dan naar de Moedergroep VanMij.

Gezellig!

Wij komen wekelijks bij elkaar om elkaar te ontmoeten. En fijn: tijdens de bijeenkomsten is er (vrijwillige) oppas aanwezig zodat jij even kunt ontspannen! We praten met elkaar, ondernemen wat leuks of bespreken een serieuzer onderwerp. Je kunt elkaar op weg helpen met tips en bovenal is het gezellig!

Informatie voor verwijzers en professionals

Deze groep(en) met wekelijkse bijeenkomsten is bedoeld voor (veelal kwetsbare) moeders met jonge kinderen of voor moeders die op jonge leeftijd een kind hebben gekregen. De ontmoeting staat centraal waardoor moeders hun sociale netwerk kunnen uitbreiden en zorgen kunnen delen. We bieden een veilige omgeving waarbinnen zij kunnen deelnemen aan leuke en zinvolle activiteiten. Kind(eren) worden opgevangen door de vrijwillige oppas. Het doel van de activiteiten is om moeders zelfredzamer te maken, hen te ondersteunen bij praktische zaken en het creëren van tijd voor zichzelf. De sociale contacten en de herkenning van moeders onderling werkt goed.

Uit ervaring weten wij dat moeders ook buiten de moedergroep afspraken met elkaar maken. Door de activiteiten worden de moeders in hun kracht gezet en ervaren en vergroten ze eigen, (vaak) onbenutte competenties en vaardigheden. De trainingen van het consultatiebureau spelen inop vragen die bij de moeders leven rondom de (op)voeding.

Er is door de jeugdwerkers veel aandacht voor de persoonlijke situatie van de moeders en kinderen. Op deze manier kunnen zij op tijd zorg- en hulpvragen signaleren, preventie toepassen en een grote brug vormen naar of tussen de benodigde hulpverlening voor moeder en/of kinderen zijn de kern van de werkzaamheden. Nauwe samenwerking met sociaal wijkteam voor op- en afschaling van zorg is stevig en essentieel.

 

 

Adres

Rijnstad locatie De Madser

Jongerencentrum De Madser

Kronenburg
Burgemeester Matsersingel 10
6831 EJ Arnhem

Opgeven

  • Meedoen aan de Jonge Moedergroep is gratis.
  • Elke donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur, behalve in de schoolvakanties.
  • Neem zelf luiers, hapjes en flesjes mee