Vrijwilligerscentrale Arnhem bestaat in december 50 jaar. Dat is 50 jaar verbinden, versterken en verrijken.
Lees in het online magazine 10 prachtige verhalen van vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren die zich met hart en ziel inzetten!

Sluiten

Jongeren Toezicht Team

Gekleed in een JTT-jack gaan de jongeren van het Jongeren Toezicht Team de straten op waar ze als sleutelfiguren in de wijk meebouwen aan een veilig en prettig Arnhem.
Als lid van het JTTA/JTTG volg je trainingen en cursussen. Zo leer je om toezichthouder te worden. Ook leer je sociale vaardigheden op het gebied van omgaan met geld, samenwerken en jezelf presenteren.

Er is ook ruimte voor begeleiding van de jongeren bij het maken van een studiekeuze en het vinden van een school of stageplek. Youssra (19), ooit zelf deelnemer van het JTT, geeft deze begeleiding. Ze vertelt: “Ik kwam als 15-jarig meisje bij het JTT terecht, samen met een paar vriendinnetjes van school. Ik was onervaren en ontzettend verlegen. Beetje bij beetje groeide ik en leerde ik de verantwoordelijkheid te dragen als toezichthouder. Ik ontwikkelde ook nieuwe vaardigheden zoals voor groepen spreken en leidinggeven. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot mijn huidige positie als jongerenwerker. Met mijn collega’s probeer ik de jongeren zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen.

Het Jongeren Toezicht Team bestaat uit zo’n 25 jongeren in de leeftijd van 15 tot 21 jaar en is actief in de wijk Geitenkamp (JTTG) en Arnhem (JTTA). Het Jongeren Toezicht Team is een gezamenlijk project van Rijnstad en Stichting Vitesse Betrokken, politie en Sportbedrijf Arnhem met als doel jongeren sociale vaardigheden bij te brengen en op weg te helpen naar betaald werk. Het Jongeren Toezicht Team wordt onder andere ingezet bij De Grote Koppel (zwembad), tijdens wedstrijden van Vitesse in het GelreDome, in het centrum van Arnhem, bij evenementen en in wijken.

Wil jij ook lid worden van het Jongeren Toezicht Team?

Neem dan contact op.