Vrijwilligerscentrale Arnhem bestaat in december 50 jaar. Dat is 50 jaar verbinden, versterken en verrijken.
Lees in het online magazine 10 prachtige verhalen van vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren die zich met hart en ziel inzetten!

Sluiten

Punt26


Punt26 is hét steunpunt voor mensen van alle genders die sekswerk verrichten of hebben verricht, die wonen of werken in Arnhem, Ede en omstreken. 
De werksoort is zeer divers: te denken valt aan werken op een tippelzone, in een club, als escort, achter het raam of middels car-dates. Ook voor mensen die seksuele diensten aanbieden in ruil voor wat anders, bieden wij ondersteuning en advies. 

Luisteren en meedenken in oplossingen
Zolang jij zelf voor sekswerk kiest, zien wij jouw werk als een vak. Bij Punt26 kun je praten over je werk en hoef je niet bang te zijn voor stigmatisering en veroordeling. Bij Punt26 kunnen we je helpen bij vragen en problemen op verschillende leefgebieden.

Heb je bijvoorbeeld schulden of een huisvestingsprobleem? Voel je je gestrest of kamp je met een verslaving? Wil je over je werk praten of maak je je zorgen? Wij bieden een luisterend oor en denken graag met je mee om een oplossing te vinden. Als het nodig is maken we gebruik van tolken.

Beroepsgeheim
Wij hebben een beroepsgeheim. Wat je aan ons vertelt, blijft tussen ons. Jouw gegevens zijn veilig. Als je het fijner vindt, kun je je aanmelden onder je werknaam (en niet je eigen naam).

Gratis hulp
Bij Punt26 werken vier maatschappelijk werkers die gespecialiseerd zijn in hulpverlening aan sekswerkers en een ervaringswerker. Onze hulp is gratis en er is geen indicatie voor nodig. Wij zijn ook een informatiepunt voor andere instanties die vragen hebben rondom dit thema of indien zij een casus anoniem willen voorleggen.

Wanneer je je aanmeldt via mail of telefoon, wordt er snel een afspraak met je gemaakt. Dan kijken we samen met jou wat je nodig hebt en wat wij voor jou kunnen doen. Dit geldt ook voor instanties: bel of mail ons!

Meer weten?
Bel of mail ons! Via nummer 026 – 312 77 77 of info@punt26.nl

Punt26 valt onder Rijnstad. Rijnstad is een maatschappelijke organisatie op het gebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening.

Praten met een ervaringswerker?

Wil je graag een praatje maken met een ervaringswerker? Dan kun je contact opnemen door te bellen naar tel: 026 – 312 77 77. 

Starten of stoppen met sekswerk

Starten met sekswerk
Er zijn een aantal zaken waar je over na moet denken als je wil starten met sekswerk. Waar wil je bijvoorbeeld gaan werken en wat moet je daarvoor regelen? Hoe werkt een inschrijving bij de Kamer van Koophandel? Is zo’n inschrijving voldoende? En als je start, waar liggen jouw grenzen op het gebeid van seks met klanten?

Zorg dat je goed op de hoogte bent. Heb je hier ondersteuning bij nodig? Neem dan contact met ons op! Bel naar: 026-312 77 77.

Stoppen met sekswerk

Misschien denk je er wel eens over om te stoppen met het sekswerk. Je vindt het werk bijvoorbeeld niet meer leuk. Je bent ooit (vrijwillig) begonnen maar nu voelt het noodgedwongen. Je hebt gezondheidsklachten. Je komt niet rond van je inkomen of je hebt een andere reden.

Bij Punt26 begrijpen we dat stoppen met sekswerk niet makkelijk is.  Het hangt samen met zoveel zaken die je leven beïnvloeden. Te denken valt aan financiële problemen, geen onderdak, niet weten welke stap je moet zetten om de juiste hulp te krijgen, je ziet op tegen instanties waarmee je te maken kan krijgen of je vraagt je af welk werk dan bij je past.

En dan?
Punt26 biedt een traject op maat om jou bij deze levensverandering te ondersteunen. Dit doen we door alle tijd voor je te nemen, oprecht kennis te maken en samen te bespreken wat je wensen, doelen en dromen zijn. Realistisch en ondersteunend, in een voor jou prettige en veilige setting.

Heb je hier ondersteuning bij nodig? Neem dan contact met ons op! Bel naar: 026 – 312 77 77.

Meer informatie
Op : https://prostitutiegoedgeregeld.nl/ en  www.sekswerk.info  vind je informatie over hoe je je zaken zo goed mogelijk kan regelen en hoe je je werk zo veilig mogelijk kan uitvoeren.

Gezondheid

Gezondheid in je werk is erg belangrijk. Als sekswerker heb je vaak wisselende contacten waardoor de kans op een soa groter is. Door het gebruik van een condoom maak je de kans op een soa kleiner. Sekswerkers hebben ook een verhoogd risico op Hepatitis B. Deze infectie kan de lever aantasten en kun je krijgen en doorgeven via seks.

Gratis testen en vaccineren
Bij de GGD kun je je gratis laten testen op soa ’s en je laten vaccineren tegen Hepatitis B. Voor een afspraak of meer informatie kun je hen bellen of mailen. Bel met: 088 – 355 66 00 van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.  Of mail Teamsekswerk.ggd@vggm.nl

Zie ook de website: https://ggdgm.nl/seksualiteit-soa/als-seks-je-werk

 

  

Veiligheid

 

Veiligheid voorop
Als je je werk uitvoert, is het belangrijk dat je je veilig voelt. Je kunt in je werk te maken krijgen met mensen die jou dwingen om sekswerk te doen of geld voor ze te verdienen. Wat jouw situatie ook is, niemand mag jou dwingen om sekswerk te verrichten en/of hierin geld af te staan. Het is heel belangrijk dat je hier met iemand over kunt praten. En dat je hulp krijgt om uit deze situatie te komen.

Wat kun je doen? 

  • Bij acuut gevaar bel 112  
  • Voor mogelijk gevaar of bespreken van signalen rondom uitbuiting of dwang neem contact op met de politie. In de provincies Gelderland en Overijssel kun je bellen met politie Team Mensenhandel via 088 – 965 77 00 (tijdens kantooruren). Buiten kantoortijden kun je contact opnemen met 0900 – 8844. Vraag dan naar de dienstdoende rechercheur van Team Mensenhandel. 

Wil je de situatie eerst met ons bespreken? Neem dan contact met ons op tijdens kantoortijden (08.30-17.00 uur) via: 

Tel: 026-312 77 77
Email: info@punt26.nl  

Samen bespreken we jouw situatie en kunnen we informatie en advies geven. Wij ondersteunen je graag in dit proces en samen kunnen we de situatie veranderen.  

Geld

Het kan voorkomen dat je in omstandigheden zit, waardoor je (tijdelijk) minder geld hebt. Omgaan met weinig of minder geld kan moeilijk zijn. Het risico bestaat dat je in de schulden komt of dat je hierdoor andere problemen krijgt. Het is goed om te weten hoe je hiermee om kunt gaan. Het team van Punt26 kan jou handvatten geven hoe je dit het beste aan kunt pakken. Misschien vraag je je af of je recht hebt op een uitkering of wil je graag je administratie op orde krijgen. Wij hebben veel ervaring op dit gebied en kunnen jou verder helpen.

Ook wanneer je vragen hebt die hier niet staan beschreven kun je bij ons terecht.

Neem contact met ons op via:

Tel: 026-312 77 77
Email: info@punt26.nl

Aanmelden

Het project is kosteloos. Aanmelden kan via:

Tel: 026-312 77 7
Email: info@punt26.nl

Aanmelden

Heb je een vraag of kunnen we je verder helpen? Wij komen graag met jou in contact. Dit project is gratis. Je kunt je aanmelden via deze contactgegevens.