We gaan weer open! Lees hier meer over de huidige maatregelen

Sluiten

Punt26

Punt26 is het steunpunt voor sekswerkers in Arnhem. Wij zijn er voor mannen, vrouwen en transgenders die in Arnhem werken als sekswerker.

Wij zijn er voor mannen, vrouwen en transgenders die in Arnhem wonen of werken. Het maakt voor ons niet uit wat voor werk je doet: op een tippelzone, in een club, als escort, achter het raam of op een andere manier. Ook als je in het verleden als sekswerker hebt gewerkt of seksuele diensten aanbiedt in ruil voor wat anders, bieden we ondersteuning en advies.

Wat is Punt26?

Je kunt bij ons terecht met vragen en problemen, bijvoorbeeld op het gebied van veilig werken, gezondheid, schulden, boekhouding, carrière switch, stress of verslaving. We bieden een luisterend oor, een kop koffie en praktische hulp.

Punt 26 valt onder Rijnstad. Rijnstad is een maatschappelijke organisatie op het gebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening.  Bij Punt 26 werken een ervaringsdeskundige op het gebied van sekswerk en mensenhandel en drie prostitutie maatschappelijk werkers. Onze hulp is gratis en er is geen indicatie voor nodig.

Ook als je vragen hebt over onderwerpen die niet op deze site staan, dan kun je bij ons terecht!

Praten met een ervaringsdeskundige?

Wil je graag een praatje maken met onze ervaringsdeskundige Roos? Dan kan je direct contact opnemen door te bellen naar tel. 06 – 46 72 86 76 (woensdag en vrijdag). Op andere werkdagen is Roos bereikbaar via Whatsapp.

Coronamaatregelen voor sekswerkers

Mag ik mijn werk als sekswerker nog uitvoeren?
De overheid heeft bepaald dat het uitoefenen van contactberoepen niet meer mag.
Sekswerk waarbij lichamelijk contact is mag niet. Wel kun je seks op afstand hebben. Het is belangrijk om minimaal 1,5 meter afstand te houden.

Bieden jullie in deze tijd ook hulp?
Ja! De contacten vinden zoveel mogelijk telefonisch plaats. Je kunt ons bellen of e-mailen.
We zijn te bereiken via tel. 026 – 312 77 77.
Of stuur je vraag naar e-mail: nextstep@rijnstad.nl.

Kan ik financiële steun krijgen omdat ik nu niet kan werken?
Er zijn in verband met de uitbraak van het Corona-virus maatregelen vanuit de overheid ingesteld. Wil je weten of je financiële steun kan krijgen neem dan contact op met ons. Wij kunnen samen met jou kijken naar je huidige woon- en werksituatie en ondersteunen bij een eventuele aanvraag.

Dutch Emergency Fund
Het Dutch Emergency Fund biedt directe steun aan sekswerkers in geldnood. Next Step is een samenwerkingspartner van Dutch Emergency Fund en kan €40 verstrekken aan sekswerkers die geldnood hebben. Dit geld kan dan gebruikt worden voor basisbenodigdheden en -kosten zoals boodschappen, medicijnen, transport en beltegoed. Klik hier voor meer informatie.

Starten en stoppen met sekswerk

Starten met sekswerk
Er zijn een aantal zaken waar je over na moet denken als je wilt starten met sekswerk. Waar wil je bijvoorbeeld gaan werken en wat moet hier allemaal voor geregeld worden? Hoe werkt een inschrijving bij de Kamer van Koophandel? En als je start met sekswerk waar liggen dan jouw grenzen? Zorg dat je goed op de hoogte bent en voorzien bent van de juiste informatie. Mocht je hier ondersteuning bij willen neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Op deze site kun je informatie vinden over hoe je je zaken zo goed mogelijk kan regelen en hoe je je werk zo veilig mogelijk kan uitvoeren:

Stoppen met sekswerk

Misschien denk je er wel eens over om te stoppen met het sekswerk. Je vindt het werk niet meer leuk, je bent ooit vrijwillig begonnen maar nu voelt het noodgedwongen, je hebt gezondheidsklachten, je komt niet rond van je inkomen of je hebt een andere reden.

Bij Punt26 begrijpen we dat stoppen met sekswerk niet makkelijk is.

Het hangt samen met zoveel zaken die je leven beïnvloeden. Te denken aan financiële problemen, geen onderdak, niet weten welke stap je moet zetten om de juiste hulp te krijgen, je ziet op tegen instanties waarmee je te maken kan krijgen of je vraagt je af welk werk dan bij je past.

Stoppen, en dan?

Punt 26 biedt een intensief traject op maat om jou bij deze levensverandering te ondersteunen. Dit doen we door alle tijd voor je te nemen, oprecht kennis te maken en samen te bespreken wat je wensen, doelen en dromen zijn. Realistisch en ondersteunend, in een voor jou prettig en veilige setting.

Aanmelden

Punt 26
Heb je een vraag of kunnen we je verder helpen? We komen graag met je in contact.
Dit project is kosteloos. Je kunt je aanmelden via deze contactgegevens.