Punt26

Punt26 is het steunpunt voor mensen die sekswerk verrichten in Arnhem. Voor mannen, vrouwen en transgenders die in gemeente Arnhem wonen of werken. De werksoort is zeer divers, te denken aan een tippelzone, in een club, als escort, achter het raam of middels cardates. Ook voor mensen die in het verleden sekswerk hebben verricht of mensen die seksuele diensten aanbieden in ruil voor wat anders, bieden we ondersteuning en advies.

Bij Punt26 kun je praten over je werk en hoef je niet bang te zijn voor stigmatisering en veroordeling.

We kunnen je helpen bij vragen en problemen op verschillende leefgebieden. Heb je bijvoorbeeld schulden of een huisvestingsprobleem? Voel je je gestrest of kamp je met een verslaving? Wil je over je werk praten of maak je je zorgen? Wij bieden een luisterend oor en denken graag met je mee om een oplossing te vinden. Als het nodig is maken we gebruik van tolken.

Over onze werkwijze

Wij hebben een beroepsgeheim. Wat je aan ons vertelt blijft tussen ons. Jouw gegevens zijn veilig en als je wilt kun je je aanmelden onder je werknaam. In sommige gevallen, wanneer jij of iemand anders ernstig gevaar loopt zijn wij verplicht hier een melding van te maken conform de Meldcode.

Punt26 valt onder Rijnstad. Rijnstad is een maatschappelijke organisatie op het gebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening.  Bij Punt26 werken een ervaringsdeskundige op het gebied van sekswerk en mensenhandel en drie prostitutie maatschappelijk werkers. Onze hulp is gratis en er is geen indicatie voor nodig.

Wij zijn ook een informatiepunt voor andere instanties die vragen hebben rondom dit thema of indien zij een casus anoniem willen voorleggen.

Praten met een ervaringsdeskundige?

Wil je graag een praatje maken met onze ervaringsdeskundige Roos? Dan kan je  op donderdag en vrijdag direct contact opnemen door te bellen naar tel. 06 – 46 72 86 76. Op andere werkdagen is Roos bereikbaar via Whatsapp.

Starten en stoppen met sekswerk

Misschien denk je er wel eens over om te stoppen met het sekswerk.
Je vindt het werk niet meer leuk, je bent ooit vrijwillig begonnen maar nu voelt het noodgedwongen, je hebt gezondheidsklachten, je komt niet rond van je inkomen of je hebt een andere reden.

Bij Punt26 begrijpen we dat stoppen met sekswerk niet makkelijk is.

Het hangt samen met zoveel zaken die je leven beïnvloeden. Te denken aan financiële problemen, geen onderdak, niet weten welke stap je moet zetten om de juiste hulp te krijgen, je ziet op tegen instanties waarmee je te maken kan krijgen of je vraagt je af welk werk dan bij je past.

En dan?
Punt26 biedt een intensief traject op maat om jou bij deze levensverandering te ondersteunen. Dit doen we door alle tijd voor je te nemen, oprecht kennis te maken en samen te bespreken wat je wensen, doelen en dromen zijn. Realistisch en ondersteunend, in een voor jou prettig en veilige setting.

Gezondheid

Gezondheid in je werk is erg belangrijk. Als sekswerker heb je vaak wisselende partners, waardoor de kans op een soa groter is. Door het gebruik van een condoom maak je de kans op een soa kleiner. Sekswerkers hebben een verhoogd risico op Hepatitis B. Deze infectie kan de lever aantasten en kun je krijgen en doorgeven via seks. Bij de GGD kun je je gratis laten testen op soa’s en je laten vaccineren tegen Hepatitis B. Voor een afspraak of meer informatie kun je bellen of mailen.

Telefoon: 088 355 66 00 van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.
Mail: Teamsekswerk.ggd@vggm.nl
Website: https://ggdgm.nl/seksualiteit-soa/als-seks-je-werk

Veiligheid

Als je je werk uitvoert is het belangrijk dat je je veilig voelt. Je kunt in je werk te maken krijgen met mensen die jou dwingen om sekswerk te doen of geld voor ze te verdienen. Wat jouw situatie ook is, niemand mag jou dwingen om sekswerk te verrichten en/of hierin geld af te staan. Het is heel belangrijk dat je hier met iemand over kunt praten. En dat je hulp krijgt om uit deze situatie te komen.

Wat kun je doen?

  • Bij acuut gevaar bel 112
  • Voor mogelijk gevaar of bespreken van signalen rondom uitbuiting of dwang neem contact op met de politie. In de provincies Gelderland en Overijssel kun je bellen met politie Team Mensenhandel via 088-9657700 (tijdens kantooruren). Buiten kantoortijden kun je contact opnemen met 0900-8844. Vraag dan naar de dienstdoende rechercheur van Team Mensenhandel.

Wil je de situatie eerst met ons bespreken? Neem dan contact met ons op tijdens kantoortijden (08.30-17.00 uur) via:

Tel: 026-3127777
Email: info@punt26.nl

Samen bespreken we jou situatie en kunnen we informatie en advies geven. Wij ondersteunen je graag in dit proces en samen kunnen we de situatie veranderen.

Geld

Het kan voorkomen dat je in omstandigheden zit, waardoor je (tijdelijk) minder geld hebt. Omgaan met weinig of minder geld kan moeilijk zijn. Het risico bestaat dat je in de schulden komt of dat je hierdoor andere problemen krijgt. Het is goed om te weten hoe je hiermee om kunt gaan. Het team van Punt26 kan jou handvatten geven hoe je dit het beste aan kunt pakken. Misschien vraag je je af of je recht hebt op een uitkering of wil je graag je administratie op orde krijgen. Wij hebben veel ervaring op dit gebied en kunnen jou verder helpen. Ook wanneer je vragen hebt die hier niet staan beschreven kun je bij ons terecht.

Neem contact met ons op via:

Tel: 026-3127777
Email: info@punt26.nl

Aanmelden

Het project is kosteloos. Aanmelden kan via:

Tel: 026-3127777
Email: info@punt26.nl

Aanmelden

Punt 26
Heb je een vraag of kunnen we je verder helpen? We komen graag met je in contact.
Dit project is kosteloos. Je kunt je aanmelden via deze contactgegevens.