Cursus 'Toekomst zonder geweld'

Cursus 'Toekomst zonder geweld'

 

 

 

 

 

 

 

Heb je weleens ruzies die uit de hand lopen? Wil je 'nee' leren zeggen tegen huiselijk geweld en begrijpen hoe (psychisch en/of lichamelijk) geweld in een relatie ontstaat? Tijdens deze cursus krijg je informatie over de gevolgen van huiselijk geweld en hoe je in deze situatie weer sterker kunt worden. Je leert over de patronen van geweld in een relatie, de psychische gevolgen van geweld, de gevolgen van geweld voor kinderen en hoe de politie omgaat met huiselijk geweld. Ook krijg je inzicht in de achtergronden van hulpverlening aan plegers. En leer je jouw grenzen bepalen. Na de cursus ben je weer sterker in het maken van jouw eigen keuzes. De cursus wordt gegeven door een trajectleider van Moviera en een maatschappelijk werker van Rijnstad. 

"Soms lopen vrouwen rond met een ‘geheim’ dat ze met niemand durven delen. Ze worstelen met gevoelens van schuld en schaamte naar zichzelf en hun kinderen toe, of worden met oordeel bekeken. In de cursusgroep “Toekomst zonder geweld’ worden deze gevoelens door andere vrouwen herkent en erkent en is het afkeurend oordeel niet aanwezig”, vertelt een van de cursusleiders Joke Oonk (Moviera). “Voelen dat je niet de enige bent, zorgt er in combinatie met goede informatie voor dat je in beweging kunt komen om je eigen situatie te verbeteren.”

Cursusdata en -locatie 
De cursus heeft nog geen nieuwe data voor najaar 2019.


De cursuslocatie is wijkcentrum De Symfonie, Valckenierstraat 1, 6828 CM Arnhem.


Voor wie
Vrouwen uit Arnhem en omstreken, die te maken hebben (gehad) met de gevolgen van huiselijk geweld.

Kosten
Deze cursus is gratis, wij verzorgen het materiaal.

Informatie en aanmelden bij
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Silvana Linnenbank (Rijnstad), telefonisch via 06-52512052 of per e-mail aan s.linnenbank@rijnstad.nl of met Joke Oonk (Moviera), telefonisch via 088-3744716 of per e-mail aan j.oonk@moviera.nl

Bij aanmelden voor de cursus graag vermelden: naam cursus, locatie en startdatum, naam cursist, adres, telefoonnummer en emailadres. Na aanmelding wordt er contact met je opgenomen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.