Jongeren Toezicht Team
Rijnstad
Rijnstad

Jong & sterk

In 2021 hoefden Arnhemse jongeren zich niet te vervelen. Van toffe voetbaltoernooien tot vrijwilligerswerk – voor iedereen was er iets te doen.

“De gemeente Arnhem lanceerde ‘Make My City Proud’ (MMCP). MMCP werd een vruchtbare samenwerking tussen Sportbedrijf Arnhem, Presikhaaf University, Rozet, Empowering Nisa, AM Support en Rijnstad. ‘Catch me if you can’, een van de onderdelen die Rijnstad organiseerde, was een groot succes en erg leuk om te organiseren. We hadden een actieve deelname van maar liefst 80 jongeren en er werd ‘gevochten’ om de T-shirts van het evenement te bemachtigen. Zo populair was het. Hopelijk krijgt MMCP in 2022 een vervolg. De combinatie van talenten en expertises van de diverse betrokken organisaties, maakten deze samenwerking een groot succes!”

Ilse Jansen – jeugdwerker 

“Veel van onze activiteiten konden in 2021 door de coronamaatregelen niet doorgaan. We waren dan ook blij toen we weer eens iets mochten organiseren. En de jongeren ook. Ik weet het nog goed: het was de avond van onze eerste live activiteit sinds de lockdown. Om stipt 19:00 uur kwam een jongen de Hotspot binnengelopen. Hij zei de stagiaires en mij gedag, slaakte een diepe zucht en ging languit op de bank liggen. ‘Zo, zware dag gehad?’ vroeg een van de stagiaires. ‘Nee,’ zei de jongen. ‘Ik ben gewoon blij om hier te zijn. Thuis is het zo druk, met mijn ouders die thuiswerken en het thuisonderwijs van mijn broertjes en zusjes. Hier kan ik tot rust komen.”

Aaronette Holder – kinderwerker

Jongeren Toezicht Team

“2021 was een jaar van constant aanpassen en inspelen op de coronamaatregelen. Veel buitenactiviteiten en sportactiviteiten. Meer aandacht voor persoonlijke contacten en ook meer online activiteiten. In de Kerstvakantie zijn we twee weken lang iedere dag open geweest met en door de inzet van jongeren. In september hebben we in een nauwe samenwerking met de Monchy School een prachtproject opgezet: wekelijkse huiswerkbegeleiding aan 20 kinderen van groep 7 en 8.

Daarnaast hebben we door de maatregelen hebben een groot deel van onze normale werkzaamheden niet kunnen doen. We hebben een belangrijke bijdrage geleverd in de bestrijding van overlast op het Centraal station en de Rijnkade. We waren de ogen en de oren van het centrum.”

Jongeren Toezicht Team Arnhem – JTTA

Willemeen

Corona tekende het jaar van jongerencentrum Willemeen. Toch gebeurde er veel. Kijk maar: Willemeen in 2021

Wat gebeurde er in De Madser?

Jongerenwerker Berina vertelt!