Schulden op de werkvloer

Schulden op de werkvloer

Steeds meer werknemers hebben financiële zorgen die stress en problemen veroorzaken. Ook voor een werkgever kan dit risico’s met zich mee brengen. Om jouw werknemers te ondersteunen en om risico’s voor jou als werkgever terug te dringen bieden wij schuldhulpverlening op maat.

Werknemer met schulden?
Circa 62% van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen. Zorgen over schulden leiden tot stress, concentratieverlies en zelfs verzuim. Het Nibud heeft uitgerekend dat dit al snel € 13.000,- per jaar kan kosten bij een voltijds dienstverband en een modaal inkomen. Deze kosten zitten met name in het verwerken van het loonbeslag, (ziekte)verzuim en productiviteitsverlies. Wat kun je doen zodat jouw werknemer snel weer volledig inzetbaar is? 

Intakegesprek
Om de begeleiding goed te laten aansluiten bij de hulpvraag en de persoonlijke situatie van jouw werknemer starten wij met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek onderzoeken we de aard van de schulden, de omvang en de oorzaak. Ons voorstel zetten we op papier en dit wordt, met toestemming van de werknemer, voorgelegd aan de werkgever. 
 
Begeleiding
Afhankelijk van het voorstel maken we een inschatting van het aantal begeleidingsuren dat nodig is om het doel te bereiken. In het voorstel kan staan dat er budgetbegeleiding nodig is zodat er geen nieuwe schulden meer ontstaan; of dat er voorzieningen aangevraagd moeten worden om het inkomen aan te vullen. Wanneer een werknemer langdurig niet in staat is om zijn financiën zelf te beheren, bekijken we of er een vorm van beheer ingezet kan worden. Het uitgangspunt is om een duurzame oplossing te creëren.

Investering
Voor het intakegesprek en de uitwerking van het voorstel rekenen wij € 240,- (excl. 21% btw). Daarna volgt een inschatting van het aantal begeleidingsuren dat nodig is. Wij sluiten aan bij het gemeentelijke schuldhulpverleningsaanbod.

Resultaat
Door het inzetten van een schuldhulpverlener wordt snel duidelijk welke stappen er gezet moeten worden zodat de werknemer zich weer kan concentreren op het werk. Je bespaart op de kosten van verzuim, loonbeslag en productiviteitsverlies.

 


Contact

Heb je vragen over medewerkers met financiële zorgen en/of wil je aanvullende informatie over het project ‘Schulden op de Werkvloer’? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee. 

Rijnstad
T.a.v. Schulden op de werkvloer
Postbus 222
6800 AE Arnhem

Contactpersonen:
Esther Aleksandrova
Manager Sociaal Werk
T: 06 46 18 32 31
E schuldenopdewerkvloer@rijnstad.nl

Maud Jansen
T 06 421 789 38
schuldenopdewerkvloer@rijnstad.nl