Opbouwwerk

Opbouwwerk Het Opbouwwerk ondersteunt bewoners en bewonersgroepen, die gezamenlijk hun belangen willen behartigen op het gebied van wonen, samenleven en de voorzieningen in hun wijk. Opbouwwerkers geven informatie en advies aan bewoners en helpen bij het oprichten van een bewonersgroep of werkgroep. Zij ondersteunen het realiseren van plannen, organiseren van bijeenkomsten of de uitvoering van een activiteit.

Het wijkgerichte opbouwwerk heeft 3 belangrijke doelen: Bijdragen leveren aan actieve, goed geïnformeerde wijkbewoners die betrokken zijn bij de ontwikkelingen in hun wijk en zich willen inzetten en verantwoordelijk voelen voor hun wijk. Groepen en individuele burgers helpen hun zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid en zelfoplossend vermogen te vergroten. De samenwerking tussen organisaties die werken ten behoeve van de wijkbewoners waar mogelijk en nodig verbeteren.


De opbouwwerkers zijn actief in de wijken: Geitenkamp, Presikhaaf, Klarendal, Het Arnhemse Broek, St Marten, Malburgen, De Laar, Holthuizen, Vredenburg, Kronenburg, Elderveld, Schuytgraaf en Rijkerswoerd.

Belangstelling?

Opbouwwerk in de wijk:
Klik hier voor de gegevens van de 5 locaties in Arnhem van waaruit onze opbouwwerkers werkzaam zijn.

Algemene informatie opbouwwerk: 
Rijnstad 
T 026- 31 27 700