Vrijwilligerscentrale Arnhem bestaat in december 50 jaar. Dat is 50 jaar verbinden, versterken en verrijken.
Lees in het online magazine 10 prachtige verhalen van vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren die zich met hart en ziel inzetten!

Sluiten

Buurtbemiddeling

Wie wel eens naar het televisieprogramma van De Rijdende Rechter kijkt kan zien dat de omgang tussen buren niet altijd soepel verloopt. Plezierig wonen: dat wil toch iedereen?

Toch kan het gebeuren dat buren of buurtbewoners (negatieve) invloed hebben op jouw woongenot. De ervaring leert dat als je er niet met elkaar over praat de spanningen oplopen. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor jouw woonplezier.

Buurtbemiddeling ondersteunt buren om problemen op te lossen door het maken van redelijke afspraken. Daardoor kunnen mensen – vaak tot hun opluchting – weer prettig samenleven.

Getrainde vrijwillige bemiddelaars ondersteunen buren om het onderlinge contact te herstellen en zelf met oplossingen te komen. En dat werkt goed, twee derde van de aanmeldingen wordt opgelost. De bemiddelaars geven geen mening en hebben een geheimhoudingsplicht.

Folder Buurtbemiddeling

Contact

Je woont in de gemeente Arnhem
T 06 – 29 42 79 44
buurtbemiddeling@rijnstad.nl

Je woont in de gemeente Westervoort, Duiven of Zevenaar
T 06 – 27 83 84 71
buurtbemiddelingwdz@rijnstad.nl

Je woont in de gemeente Rheden, Rozendaal of Doesburg
T 06 – 27 83 84 71
E buurtbemiddelingrrd@rijnstad.nl

 

Contactformulier Buurtbemiddeling

Met onderstaand formulier kun je de hulp van Buurtbemiddeling inschakelen. Vul dit formulier zo volledig mogelijk in. Je ontvangt z.s.m. een reactie van ons. Rijnstad gaat zorgvuldig, veilig en vertrouwelijk met jouw gegevens om. Wij gebruiken de verstrekte informatie alleen om contact met je te kunnen opnemen en delen jouw informatie nooit zonder jouw instemming met derden.

Meer informatie: Buurtbemiddeling