Preventieteam Armoede en Schulden

Het preventieteam geeft je op individueel en groepsniveau advies en voorlichting rondom jouw financiële huishouding. Zo helpen zij je om financiële problemen bij inwoners van Arnhem te voorkomen, vroeg te signaleren of te herkennen en te weten waar je terecht kan voor hulp.

Op individueel niveau biedt het team de Budgetcheck en op groepsniveau diverse cursussen. Ook worden er voorlichtingen over actuele thema’s rondom armoede en schulden gegeven aan Arnhemse collega-organisaties. Daarnaast verzorgd het team gastlessen op het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO – alle niveaus). 

Geïnteresseerd voor een voorlichting bij jouw organisatie?
Neem contact met ons op, we komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken!
Ben je werkgever? Wij bieden je de mogelijkheid om een maatwerktraject in te zetten voor jouw werknemer met financiële zorgen. Resultaatgerichte hulp met een individuele aanpak, afgestemd op de persoonlijke situatie van jouw werknemer. 

Meer informatie

Stuur een bericht naar:
schuldenopdewerkvloer@rijnstad.nl

Budgetcheck
Wanneer iemand werkloos wordt, gaat scheiden of wanneer de partner overlijdt, krijgen inwoners te maken met een inkomensdaling. Als dit niet goed opgevangen wordt, liggen schulden op de loer. Wij bieden inwoners die te maken krijgen met een gebeurtenis met grote gevolgen voor het budgetplaatje kosteloos één of twee persoonlijke gesprekken aan via de budgetcheck. 
Meer informatie

'Vroeg eropaf'
Incassobureaus en deurwaarders zijn voor veel mensen helaas dagelijkse realiteit. Dit willen we veranderen! Onze schuldhulpverleners gaan in het project 'Vroeg eropaf' op bezoek bij mensen die moeite hebben om hun rekeningen te betalen.
Meer informatie

 

 

 


Contact

Woon je in Arnhem?
De aanmelding voor schuldhulpverlening verloopt via de wijkteams. Voor een intakegesprek kun je contact opnemen met 088 - 22 60 000. De wijkteams verwijzen je zo nodig door naar de schuldhulpverleners van Rijnstad.

 

Ben je inwoner van de gemeente Lingewaard?
Je kunt je aanmelden bij het ParticipatiePunt aan de Langekerkstraat 15, Huissen.
Of bel met (026) 31 27 700
Mail kan ook: hulpverlening@rijnstad.nl

Is de gratis Budgetcheck iets voor u?