Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling Wie wel eens naar het televisieprogramma van De Rijdende Rechter kijkt, kan zien dat de omgang tussen buren niet altijd soepel verloopt. Plezierig wonen: dat wil toch iedereen?

Toch kan het gebeuren dat buren of buurtbewoners uw woongenot beïnvloeden. De ervaring leert dat als je er niet met elkaar over praat de spanningen oplopen. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor uw woonplezier.

Buurtbemiddeling ondersteunt buren om problemen op te lossen door het maken van redelijke afspraken. Daardoor kunnen mensen – vaak tot hun opluchting – weer prettig samenleven.

Getrainde vrijwilligers, de bemiddelaars, ondersteunen buren om het onderlinge contact te herstellen en zelf met oplossingen te komen. En dat werkt goed, tweederde van de aanmeldingen wordt opgelost.
De bemiddelaars zijn neutraal en hebben een geheimhoudingsplicht. 


Buurtbemiddeling wordt gefinancierd door gemeenten en wooncorporaties en wordt uitgevoerd door welzijnsorganisatie Rijnstad.
Alle inwoners van Arnhem, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Rheden, Rozendaal en Doesburg die iets op te lossen hebben, kunnen gratis gebruik maken van Buurtbemiddeling. 

 

Buurtbemiddelaar worden, iets voor jou?

Buurtbemiddeling zoekt nieuwe bemiddelaars!
Kun je goed luisteren? En mensen stimuleren om zelf hun conflict op te lossen in hun straat of buurt? Denk er dan eens over na om buurtbemiddelaar te worden. Buurtbemiddeling is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om zo de leefbaarheid in onze dorpen te verbeteren.
Je komt terecht in een enthousiast team. Je krijgt een professionele training Buurtbemiddeling en begeleiding tijdens de werkzaamheden. Het gaat om vrijwilligerswerk, maar jouw reiskosten worden vergoed.

Heb je zin om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan? Of heb je nog vragen?

Het team Buurtbemiddeling bestaat uit Heleen Woelders, Filiz Okan en
Ivy Wong-Chung.

Contact

Je woont in de gemeente Arnhem
T (06) 29 42 79 44
buurtbemiddeling@rijnstad.nl

Je woont in de gemeente Westervoort, Duiven of Zevenaar
T (06) 27 83 84 71
E buurtbemiddelingwdz@rijnstad.nl

 

 

Je woont in de gemeente Rheden, Rozendaal of Doesburg
T (06) 27 83 84 71
E buurtbemiddelingRRD@rijnstad.nl

 

Aanmelden Buurtbemiddeling
Wil je de hulp van Buurtbemiddeling inschakelen? Meld je dan hier aan.