Wethouder bezoekt jongerenwerkers van Rijnstad

Mark Lauriks jongerenwerk

Jongerenwerkers maken het verschil in het leven van jonge mensen. Niet voor iedereen is thuis vanzelfsprekend de plek waar je kunt ontspannen, jezelf zijn, en waar je terecht kunt met je vragen en zorgen of de zoektocht van je eigen persoonlijkheid.

Mark Lauriks, wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken bij Gemeente Arnhem, bezoekt het jongerenwerk van Rijnstad om te zien en horen wat onze aanpak en werkwijze zijn. Vanuit de huiskamer van jongerencentrum De Mix is een grote afvaardiging van jongerenwerkers, stagiairs, vrijwilligers en jongeren aanwezig om de wethouder meer te vertellen over het jongerenwerk. Ze vertellen over hun werk, ervaringen en hoe ze van alle Rijnstad jongerencentra door heel Arnhem een plek maken waar jongeren vertrouwen vinden en zich thuis voelen. “Het mooiste van mijn werk is dat je de jongeren ziet groeien. Ze krijgen zoveel zelfvertrouwen en in kleine stapjes zie je hoe ze in hun eigen kracht komen. Bij ons kunnen ze zichzelf zijn”, aldus Samantha, jongerenwerker bij De Mix in de Arnhemse wijk Klarendal.

Ten slotte stappen Sofyan, ambulant jongerenwerker bij Rijnstad, en de wethouder samen op de fiets om een rondje door de wijk te maken. Zo wordt de brugfunctie van de ambulant jongerenwerkers duidelijk zichtbaar; ze proberen in contact te komen met jongeren en te achterhalen wat Rijnstad of haar partners voor ze kunnen doen. Vervolgens bieden de jongerencentra de veiligheid en het vertrouwen dat ze nodig hebben.

Breed aanbod jongerenwerk bij Rijnstad

Bij Rijnstad werken de jongerenwerkers vanuit 3 jongerencentra, Poppodium Willemeen en er is een ambulant team. Het bieden van een veilige plek is de basis om de jongeren in hun kracht te zetten. Dat doen ze op vele manieren, bijvoorbeeld: 1 op 1 contact, aanwezig zijn op scholen, talentontwikkeling, huiswerkbegeleiding, sporten, aandacht voor financiën en gezondheid, jongeren uit hun isolement halen, aandacht voor jonge moeders. Bij Willemeen is er uiteraard specifieke aandacht voor cultuur, muziek en welzijn. Samenwerking met onze partners zoals scholen, kinderwerk, wijkteam, ondernemers, andere organisaties die het jongerenwerk uitvoeren, zijn nodig is om ons werk goed te doen.