weekvhgeld22_23 (4)
wvhg 24
weekvhgeld22_23 (21)

Week van het geld

Wist je dat de gemeente Arnhem in de top 10 staat van gemeenten met de meeste armoede? 1 op de 7 kinderen in Arnhem groeit op in armoede. Daarom organiseren we in Arnhem van 11 t/m 15 maart de Week van het geld. Dit is een landelijk initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. We nodigen alle basisscholen, voortgezet onderwijs, en MBO/HBO-opleidingen in Arnhem uit om mee te doen. Het gaat om alle niveaus en leeftijd vanaf groep 5. Je kunt mee doen als school of als klas (sen)  Er is lesmateriaal beschikbaar en er zijn onder meer gastlessen mogelijk (van onder meer politie of iemand van een bank).

Doe mee

Meer informatie? Of aanmelden? Bekijk de uitnodiging die naar scholen is gegaan of mail naar weekvanhetgeld@rijnstad.nl

Activiteiten

In onderstaand schema zie je welke activiteiten waar plaatsvinden tijdens de Week van het geld.

Arnhem Gaststad

Dit jaar is Arnhem de gaststad van de Week. Op maandagochtend is hier de grote (landelijke) opening van de Week, en er vinden extra activiteiten in de stad plaats.

Terugblik 2023

Terugkijken: filmpje gemaakt in 2023:

Wie organiseert de Week van het Geld?

De Week van het Geld is een initiatief van de gemeente Arnhem. De inhoudelijke en organisatorische coördinatie van de activiteiten ligt bij Rijnstad.

Daarnaast is er een kernteam dat naast gemeente en Rijnstad bestaat uit:

  • Rijn IJssel
  • Oprecht / Presikhaaf University
  • Vios
  • Money Start
  • Wijkteams Arnhem

 

Wat is het doel van de Week van het Geld?

Het platform Wijzer in geldzaken is initiatiefnemer van de Week van het Geld en wil onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het Geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis.

Wat is het thema?

Het thema van 2024 is Hoe ben jij je geld de baas? 

Is er een draaiboek voor organisaties die de Week van het Geld zouden willen organiseren?

Rijnstad heeft een draaiboek ontwikkeld voor andere steden die de Week van het Geld zouden willen organiseren. Benieuwd? Mail naar weekvanhetgeld@rijnstad.nl

Meer informatie en aanmelden