Week van het Geld met Arnhem als gaststad

Ontwerp zonder titel (22)

Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart vindt de Week van het Geld voor de 13e keer plaats. Het thema van 2024 is ‘Hoe ben jij je geld de baas?’. Arnhem is dit jaar gaststad met ruim 100 gastlessen in Arnhem, meer dan ooit. Ook Rijnstad is, zoals elk jaar, actief tijdens deze week met vele activiteiten die aansluiten bij het thema.

De week van het Geld is een landelijk initiatief van het platform ‘Wijzer in geldzaken’, dit platform wil kinderen en jongeren voorbereiden op een toekomst zonder geldzorgen. Ook in Arnhem is deze week een mooie aanleiding om het goede gesprek over geld en geldzorgen op scholen en bij jongerencentra op gang te brengen. Want door jong mee te krijgen dat het oké is om over geld te praten, helpt het in de toekomst misschien om eerder om hulp te vragen als dat nodig is.

Week vol activiteiten

In opdracht van de gemeente Arnhem organiseert Rijnstad elk jaar De Week van het Geld in de gemeente. Naast gastlessen zijn er ook andere activiteiten in de stad. De jongerenwerkers en kinderwerkers van Rijnstad bieden op onze locaties activiteiten aan die aansluiten bij het thema ‘Hoe ben jij je geld de baas?’ zoals de speciale lessen van Toolkids en De Club, De Schatkist vol informatie en de spannende Escapekoffer. Ook is er een rapworkshop van muzikant en jongerenwerker Jeffrey Neijs en zijn er op negen locaties van het RijnIJssel college loketten die studenten helpen om belastingaangifte te doen. Verder krijgen alle basisscholen in Arnhem het boek ‘De schoen van tien miljoen’ met daarin tien verhalen over opgroeien in armoede, beschikbaar gesteld door het Schuldenlab en overhandigd door de kinderburgemeester en wethouder Mark Lauriks op de Jan Ligthartschool.

Opening en gastlessen

Gastlessen worden dit jaar gegeven door onder andere burgemeester Ahmed Marcouch, politieagenten, ervaringsdeskundigen van Kansenmakers en Oprecht, medewerkers van verschillende banken en wethouders Mark Lauriks en Nermina Kundić. Omdat Arnhem gaststad is vindt ook de landelijke opening plaats in Arnhem, deze is maandagochtend bij Rijn IJssel aan de Tivolilaan.