Start Politiekids

op-rijtje-qk4k8p3wavo9751qcaqp3dp4jhul3g0t2toqtzkmww

Burgemeester Marcouch heeft op 22 januari 24 kinderen beëdigd als Politiekid. Het trainingsprogramma heeft als doel dat de kinderen sterker in hun schoenen staan. Tijdens de opleiding is er aandacht voor het aanleren van vaardigheden als samenwerken, zelfvertrouwen, conditie en gezondheid. En ze lopen mee met de wijkagenten. Hun opleiding gaat volgende week van start. Rijnstad begeleidt de kinderen uit groep 5 + 6, AM-Support begeleidt de kinderen uit groep 7 + 8. Gemeente Arnhem (Team Leefomgeving Malburgen) en politie zijn de overige deelnemers aan het project onderdeel van de Arnhem-Oost Aanpak.

De belofte

Wijkagenten Sandra en Erik vertelden tijdens de bijeenkomst dat ze het hartstikke druk hebben en dat ze hulp nodig hebben. Ook vertelden ze over de belofte die ze moeten afleggen. Burgemeester Marchouch vertelde over de tijd dat hij zelf politieagent was. Zijn droombaan. De kinderen krijgen ook een eigen uniform: een geel hesje met op de achterkant Politiekids, een pet en een officieel kaartje met hun naam. Zo zijn ze goed zichtbaar in de wijk. Daarna werden alle kinderen 1 voor 1 beëdigd. “Allemaal recht staan, hoofd recht houden en duidelijk Ja, dat beloof ik zeggen”, aldus de burgemeester. Je zag ze groeien in hun rol.

Trainingsprogramma

De kinderen krijgen een half jaar op maandagmiddag na school een training van kinder- en jongerenwerkers over samenwerken, conflictbeheersing, gezonde leefstijl en mentale en fysieke weerbaarheid. Daarnaast gaan ze op pad met wijkagenten, waarbij ze bijvoorbeeld meelopen tijdens controles op fietsverlichting of met een laserpistool de snelheid van auto’s meten.

Maandag 29 januari is de eerste bijeenkomst die gaat over sterk in je schoenen staan. Aan het eind van het traject krijgen de kinderen, als ze voldoende credits hebben verdiend, een Politiekids diploma.