Jongeren

Jongeren Het Jongerenwerk van Rijnstad geeft jongeren de mogelijkheid deel te nemen aan diverse activiteiten in een van de jongerencentra van Rijnstad of bij een mobiele ontmoetingsplek in de wijk. Het zijn veilige en ongedwongen ontmoetingsplekken, waar je kunt gamen, tafelvoetballen, poolen en internetten.

 

Onze jongerenwerkers kom je niet alleen tegen in de jongerencentra maar ook op straat. Ze kunnen je verder helpen, als je zelf iets wilt organiseren maar ook als je met een probleem rondloopt.

Jongeren Toezicht Team Arnhem

 

 

Het Jongeren Toezicht Team (JTTA) is een gezamenlijk project van Rijnstad en Stichting Vitesse Betrokken, Politie en Sportbedrijf Arnhem met als doel jongeren sociale vaardigheden bij te brengen en op weg te helpen naar betaald werk. Het Jongeren Toezicht Team wordt onder andere ingezet bij De Grote Koppel (zwembad), tijdens wedstrijden van Vitesse in het GelreDome, in het centrum van Arnhem, bij evenementen en in wijken. Meer informatie

Training 'Geld kun je leren'

Een pilot voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar met schulden. Doel is om samen een financiële stabiele situatie te creëren. Tijdens de trainingen is er aandacht voor het op orde brengen van de administratie en het leren budgetteren. Binnen het traject is ook ruimte om zelfvertrouwen op te doen en jezelf persoonlijk te kunnen ontwikkelen. Individueel worden jongeren ondersteund om aan hun toekomst te werken, school of werk weer op te pakken, inkomsten en uitgaven in balans te brengen en stabiliteit te vinden. Het belangrijkste is dat er weer grip komt op je eigen leven. Kijk hier voor meer informatie.

Project Vitesse Street Hattrick

Vitesse Hattrick bestaat sinds april 2015 en is actief in vijf lage inkomensbuurten in Arnhem. Hattrick is de overkoepelende naam voor drie projecten die aan elkaar verbonden zijn: School, League en Academy. Vitesse Street Hattrick is ontstaan vanuit een gezamenlijke wens van Sportbedrijf Arnhem, Rijnstad en Vitesse Betrokken om jeugd en jongeren zowel op sportief als maatschappelijk vlak in beweging te brengen. Kijk voor meer informatie op de website van Vitesse.

Willemeen

Willemeen is een stedelijk jongerencentrum en subcultureel podium in Arnhem en maakt onderdeel uit van Rijnstad. Meer dan honderd vrijwilligers zijn betrokken bij het organiseren van activiteiten op het gebied van jeugdcultuur zoals muziek, zeefdruk en multimedia. Met onze activiteiten richten we ons op jongeren van 16 tot 26 jaar.

Willemeen beschikt over een grote zaal met een capaciteit voor 275 bezoekers en een café waar plek is voor 100 bezoekers. Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Willemeen.

Film Ambulant Jongerenwerk

In de wijk