De gezinsprogramma's van Rijnstad

De gezinsprogramma's van Rijnstad Hoe betrek je ouders bij de ontwikkeling van hun kind? Precies! Door ze mee te laten doen. Onder enthousiaste begeleiding van Rijnstad-contactmedewerksters worden verschillende programma's uitgevoerd voor en samen met de ouders van jonge kinderen.

Spel aan Huis
Door te spelen leer je de wereld kennen. Maar wat is goed speelgoed, en waarom kunnen mijn kinderen niet leuk samenspelen. Hierbij kan Spel aan Huis helpen. Een spelbegeleidster komt iedere week bij jou thuis, en gaat spelen met jouw kinderen. Je gaat zelf ook meedoen, en leert daardoor veel goed speelgoed kennen. Welk speelgoed past bij welke leeftijd, wat leert mijn kind er van, hoe neem ik tijd voor mijn kind, welke boekjes lees ik voor, hoe stimuleer ik mijn kind? We gaan ook buiten spelen, want bewegen is heel gezond en vooral leuk! We maken hutjes van lappen, en knutselen met lege doosjes, want speelgoed hoeft niet duur te zijn. Al spelenderwijs leert je kind veel, zoals meer woorden en begrippen én langer concentreren.

Spel aan Huis is in de databank Effectieve Jeugdinterventies opgenomen. Dit is een prachtige beloning voor de inzet van alle gezinnen, stagiaires en coördinatoren van Spel aan Huis.

Home-Start
Soms is het je allemaal te veel door allerlei proble­men, waardoor je geen aandacht meer hebt voor jouw kinderen. Je wilt alles goed doen, maar het lukt even niet. Als je daar hulp bij wilt, kun je een beroep doen op de vrijwilliger van Home-Start. Zij biedt je vriendschap en een luisterend oor. Ze trekt een tijd met je op, waardoor je er niet alleen voor staat. Home-Start is er voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders. Klik hier voor meer informatie of download de flyer onderaan de pagina.

Logo 3000
Wat leert mijn kind veel nieuwe woorden in de peuterspeelzaal en de kleuterklas. Kan ik daar als ouder ook bij helpen? Ja, door mee te doen met de wekelijkse ouderbijeenkomsten van Logo 3000 zie je welke woorden jouw kind die week in de klas geleerd heeft. En hoe je thuis ook met die woorden aan de gang kunt gaan op een speelse en ongedwongen manier. Hoe vaker jij de nieuwe woorden in het dagelijkse leven gebruikt, hoe beter je kind ze onthoudt. Heilie Beers vertelt
Informeer op de school van jouw kind of Logo 3000 hier wordt aangeboden en of je kunt deelnemen aan de oudercursus.


Voor wie?
Voor ouders die hulp kunnen gebruiken bij het opvoeden.

 

 

Spel aan Huis
Sanne van der Lubben
T 026 - 312 77 00 / 06 - 34 88 84 08
E spelaanhuis@rijnstad.nl

Home-Start
Sakine Akdag 
T 06 - 15 21 79 64 
E homestart@rijnstad.nl

De Speelmorgen
Nevien Gaafar
T 06 - 45 05 50 60 
E n.gaafar@rijnstad.nl

Logo 3000
Darifa Messaoudi
T 06 - 15 26 47 50
E d.messaoudi@rijnstad.nl