Bezoek wethouder Nermina Kundić

Bezoek wethouder

Spel aan Huis bestaat 35 jaar en om dat feestelijk te vieren, bracht wethouder
Nermina Kundić een bezoekje aan ons wijkcentrum De Hobbit. De collega’s van Spel aan huis hebben hier hun kantoorruimte.

Na het aansnijden van de taart deelde de wethouder taart uit, ook aan de kinderen en hun ouders die nog aanwezig waren in de Hobbit. De kinderen hadden namelijk net pannenkoeken met banaan gebakken en gegeten (met de kinderwerkers van Rijnstad), maar een taartje ging er nog wel in.

Spel aan Huis

Bij Spel aan Huis komen getrainde HBO-studenten bij kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar thuis om te spelen. Spel aan Huis zorgt voor een betere ontwikkeling in de voor- en vroegschoolse leeftijd. Een kind dat speelt ontwikkelt zich beter, krijgt meer zelfvertrouwen en kan zich beter concentreren. Bovendien wordt ook de ouder(s) betrokken bij het spelen.

In 2023 bestond dit landelijk uitgevoerd home based programma 35 jaar. In 2024 bestaat het 35 jaar in Arnhem.

Stagiairs van de HAN

Bij Spel aan Huis werkt een coördinator, maar het zijn stagiairs van de HAN (pedagogiek of social work) die de gezinnen ondersteunen. Nermina Kundić was erg geïnteresseerd in de werkwijze en de ervaringen van de stagiairs. Zij vertelden dat het zo belangrijk is om ook de ouders te betrekken. “Ik kwam bij een gezin waar geen spelmateriaal is, dus ben ik samen met de moeder en de kinderen naar de Speelstoet geweest. De dochter wilde dolgraag een fiets. Zo fijn dat ze die bij de Speelstoet hadden. Samen met de fiets en andere spelletjes zijn we weer naar huis gereden”, aldus een stagiair.

Wethouder Nermina Kundić sloot het gesprek af met het vragen naar tips. Een aantal voorbeelden: “Betere toegankelijkheid bijvoorbeeld van de bibliotheek. Organisaties weten elkaar niet goed te vinden. Een goede sociale kaart.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website