Actief in de Wijk

Actief in de Wijk Wil je iets doen in jouw wijk? Heb je een goed idee maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Neem dan contact op met het team ‘Actief in de Wijk’. Dit team bestaat uit opbouwwerkers en participatiewerkers van Rijnstad. Wij kennen de bewoners en verenigingen in de wijk en hebben contacten met gemeente, politie en woningbouwcorporaties. Wij helpen jou graag op weg, door te zoeken naar de juiste schakel.

 

 

 

Behoefte signaleren
Onze opbouwwerkers en participatiewerkers zijn actief in de wijk en horen wat er leeft bij u als bewoner en signaleren behoeftes.

Verbinden van bewoners aan anderen
Wij zijn bekend met de verschillende instanties en organisaties in uw wijk en hebben hier regelmatig contact mee. Wij kennen de werkwijze van instanties, organisaties en gemeente en weten wat zij te bieden hebben. Op die manier proberen we eenvoudig verbinding te maken tussen uw vraag en hun aanbod.

Ondersteunen bij het zoeken van een passende taak of vrijwilligerswerk
Wij helpen ook bij het zoeken van een passende taak of vrijwilligerswerk. Wilt u iets doen op het gebied van:

  • Ontmoeting & Vrije Tijd;
  • Leren & Ontwikkelen;
  • Leefbaarheid (veilig en schoon);
  • Sociale Samenhang;
  • Opvoeding.

Wij denken met u mee!

Wat is onze werkwijze?
Heeft u een vraag of een goed idee? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we wat u wilt doen en of er in uw wijk activiteiten zijn, waar u bij aan kan sluiten. Zijn deze er niet dan geven we u tips om zelf aan de slag te gaan. We brengen u bijvoorbeeld in contact met een instantie in de wijk. Of we geven een eerste aanzet in het maken van een plan. Wij zijn er voor die eerste stap maar uiteindelijk doet u het zelf.

Links

Voor wie?

Voor alle inwoners van Arnhem

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met:

Rijnstad
T 026- 31 27 700

In de wijk