Actief zijn in de wijk

Actief zijn in de wijk Wil je iets doen in jouw wijk? Heb je een goed idee maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Neem dan contact op met de opbouwwerkers en participatiewerkers van Rijnstad. Wij kennen de bewoners en verenigingen in de wijk en hebben contacten met gemeente, politie en woningbouwcorporaties. Wij helpen jou graag op weg, door te zoeken naar de juiste schakel.

 

 

 

Behoefte signaleren
Onze opbouwwerkers en participatiewerkers zijn actief in de wijk en horen wat er leeft bij jou als bewoner en signaleren behoeftes.

Verbinden van bewoners aan anderen
Wij zijn bekend met de verschillende instanties en organisaties in jouw wijk en hebben hier regelmatig contact mee. Wij kennen de werkwijze van instanties, organisaties en gemeente en weten wat zij te bieden hebben. Op die manier proberen we eenvoudig verbinding te maken tussen jouw vraag en hun aanbod.

Ondersteunen bij het zoeken van een passende taak of vrijwilligerswerk
Wij helpen ook bij het zoeken van een passende taak of vrijwilligerswerk. Wil je iets doen op het gebied van:

  • Ontmoeting & Vrije Tijd;
  • Leren & Ontwikkelen;
  • Leefbaarheid (veilig en schoon);
  • Sociale Samenhang;
  • Opvoeding.

Wij denken met je mee!

Wat is onze werkwijze?
Heb je een vraag of een goed idee? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we wat je wilt doen en of er in jouw wijk activiteiten zijn, waar je bij kan aansluiten. Zijn deze er niet dan geven we je tips om zelf aan de slag te gaan. We brengen je bijvoorbeeld in contact met een instantie in de wijk. Of we geven een eerste aanzet in het maken van een plan. Wij zijn er voor die eerste stap maar uiteindelijk doe je het zelf.

Links

Voor wie?

Voor alle inwoners van Arnhem

Voor algemene informatie kun je contact opnemen met:

Rijnstad
T 026- 31 27 700

In de wijk