Rijnstad Spel-aan-Huis_SDM6519

Stage bij Spel aan Huis Rijnstad

Spel aan Huis is een stage waar je heel zelfstandig aan de slag gaat, mét goede begeleiding. Je bezoekt gezinnen met jonge kinderen waar je spelbegeleiding biedt. Hierdoor heb je veel kansen om contact te leggen, gesprekken te voeren over opvoedonderwerpen en aan speeldoelen te werken.

Jouw profiel
Je hebt respect voor en interesse in andere culturen en opvoeding, je hebt ervaring en/of affiniteit met jonge kinderen en spel. Daarnaast vragen we enthousiasme, geduld en een open- en leergierig houding. Studenten die HBO Social Work of Pedagogiek volgen zijn welkom. De stagedagen zijn dinsdag, woensdag en/of donderdag. We hebben vooral stagiaires vanaf september, maar vanaf februari is soms ook mogelijk. We hebben ongeveer 10 stageplekken voor 2e-jaars en 1 á 2 plekken voor 3e-jaars stagiaires.

Over Spel aan Huis
Spel aan Huis is een landelijk programma voor opvoedondersteuning en ontwikkelingsstimulering voor gezinnen met jonge kinderen (1 tot en met 6 jaar). Het is preventief en laagdrempelig. Gezinnen uit Arnhem kunnen meedoen, zij worden bijvoorbeeld aangemeld door het wijkteam of de peuteropvang. Vaak zijn het gezinnen uit een kansarme situatie, die extra stimulans nodig hebben voor de (spel)ontwikkeling van hun kind. Gezinnen worden gedurende 16 weken wekelijks bezocht. Ouder(s) worden actief betrokken om hen beter te leren spelen met hun kind. Want spelen is niet alleen leuk, maar echt heel belangrijk om je goed te ontwikkelen. Tijdens de bezoeken ontstaan vaak gesprekken over diverse onderwerpen waaronder ook kleine opvoedvragen. Daarnaast is Spel aan Huis ook gericht op het vergroten van het netwerk van het gezin, zodat ze meer sociale steun krijgen en meer gebruik maken van beschikbare voorzieningen. De stage begint met een paar trainingsdagen, daarna is er wekelijks contact met je stagebegeleider en je mede-spelbegeleiders.

Heb je interesse in deze stage?
Mail je motivatie en CV naar spelaanhuis@rijnstad.nl. Vertel ook welke opleiding je doet en op welke dagen je beschikbaar bent. Als je nog vragen hebt of meer wilt weten, neem dan een kijkje op www.spelaanhuis.nl, mail naar het genoemde mailadres of bel naar 06-34888408.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.