Geen huurtoeslag, maar woonkostentoeslag!

Geen huurtoeslag, maar woonkostentoeslag! Anne komt op het spreekuur van de Sociaal Raadslieden. Ze voorziet grote financiƫle problemen en vraagt of zij eens met haar mee willen kijken naar haar inkomsten en uitgaven.

Anne gaat scheiden en woont nu nog alleen met haar zoon van acht in de woning die ze samen met Simon twee jaar geleden is gaan huren. Simon en Anne werken allebei. Samen hadden ze een goed inkomen waardoor ze een woning zijn gaan huren in de particuliere sector. Ze betaalden per maand € 850,00 huur.
Anne heeft een inkomen van € 1.060,00. Alleen kan ze deze woning nooit betalen. Huurtoeslag krijgt ze niet, omdat de huidige huur te hoog is en daarom heeft ze zich ingeschreven voor een goedkopere huurwoning.

De Sociaal Raadslieden adviseren haar om woonkostentoeslag aan te vragen bij de gemeente Arnhem. Woonkostentoeslag is een vorm van bijzondere bijstand. Deze kan tijdelijk verstrekt worden voor woonkosten wanneer er geen recht is op huurtoeslag vanwege een te hoge huur of wanneer er sprake is van een koopwoning die te koop staat en waarvan de lasten tijdelijk niet kunnen worden opgebracht.
De hoogte van de woonkostentoeslag is gebaseerd op de berekening voor huurtoeslag en wordt voor maximaal zes maanden verstrekt. Anne heeft zo extra tijd om betaalbare woonruimte te vinden. Kijk voor meer informatie en aanvragen van de woonkostentoeslag op de website van de gemeente Arnhem.

Contact
Bel met onze Sociaal Raadslieden tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m donderdag van 13.30 - 15.00 uur, via 026 312 79 99), stel je vraag via www.rijnstad.nl/hulponline of bezoek één van onze spreekuren.
Kijk voor openingstijden op www.rijnstad.nl/spreekuur.