Wil jij ook een toekomst zonder geweld?

Wil jij ook een toekomst zonder geweld? "Soms lopen vrouwen rond met een ‘geheim’ dat ze met niemand durven delen. Ze worstelen met gevoelens van schuld en schaamte naar zichzelf en hun kinderen toe, of worden met oordeel bekeken. In de cursusgroep “Toekomst zonder geweld’ worden deze gevoelens door andere vrouwen herkent en erkent en is het afkeurend oordeel niet aanwezig”, vertelt een van de cursusleiders Joke Oonk (Moviera). “Voelen dat je niet de enige bent, zorgt er in combinatie met goede informatie voor dat je in beweging kunt komen om je eigen situatie te verbeteren.”

Heb je weleens ruzies die uit de hand lopen? Wil je 'nee' leren zeggen tegen huiselijk geweld en begrijpen hoe (psychisch en/of lichamelijk) geweld in een relatie ontstaat? Tijdens deze cursus krijg je informatie over de gevolgen van huiselijk geweld en hoe je in deze situatie weer sterker kunt worden. Je leert over de patronen van geweld in een relatie, de psychische gevolgen van geweld, de gevolgen van geweld voor kinderen en hoe de politie omgaat met huiselijk geweld. Ook krijg je inzicht in de achtergronden van hulpverlening aan plegers. En leer je jouw grenzen bepalen. Na de cursus ben je weer sterker in het maken van jouw eigen keuzes.
De cursus wordt gegeven door een trajectleider van Moviera en een maatschappelijk werker van Rijnstad.

 

Cursusdata en -locatie

Een gratis cursusgroep voor vrouwen uit Arnhem en omstreken, die te maken hebben (gehad) met de gevolgen van huiselijk geweld. De cursus wordt gegeven door Joke Oonk (Moviera) en Silvana Linnenbank (Rijnstad).

Data: Op woensdagochtend 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni en 1 juli 2020.
Van 09.30 - 11.30 uur. 

Locatie: Wijkcentrum Symfonie, Valckenierstraat 1, 6828 RM Arnhem.

 

Meedoen? Meld je aan bij Joke Oonk, 088- 3744716 of j.oonk@moviera.nl met jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.