Cliëntenraad Rijnstad is brug tussen burger en beleid

30 november 2017 - NIEUWS - De Cliëntenraad zet zich in voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten en vrijwilligers van Rijnstad. Hoe? Zij praat mee, denkt mee en adviseert de directie over alles wat voor cliënten en vrijwilligers belangrijk is ten aanzien van het beleid en de diensten van Rijnstad. Wil jij ook meepraten?!

Meedoen

Iedereen moet mee kunnen doen in Arnhem. Zeker die inwoners voor wie dat niet vanzelfsprekend is en daar een steuntje in de rug bij nodig hebben om actiever aan de samenleving deel te kunnen nemen. Rijnstad helpt ze daarbij. Rijnstad is dé organisatie voor Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening in Arnhem en omgeving. Ruim 150 medewerker en 800 vrijwilligers doen elke dag hun uiterste best om zich hiervoor in te zetten.  

Vrijwillig

De leden doen hun werk op vrijwillige basis en zijn volledig onafhankelijk in hun advies. Voorzitter Gokhan Buyuksari ziet de rol van de Cliëntenraad groeien. “De directeur gaat echt in overleg met ons,” aldus Gokhan, in het dagelijks leven werkzaam als trainee bij zorgverzekeraar Coöperatie VGZ.  “We proberen vanuit de invalshoek van cliënten en vrijwilligers naar het beleid van Rijnstad te kijken. Op die manier zien we niets over het hoofd en proberen we tot de best mogelijke oplossingen te komen. De Cliëntenraad speelt daarin een belangrijke rol.”

Goede contacten

Om de directie van Rijnstad van goed advies te voorzien en inderdaad de brug tussen burger en bestuur te kunnen slaan, zijn goede contacten van wezenlijk belang. Met inwoners, belangenorganisaties, wijkorganisaties en professionals en vooral ook met cliënten en vrijwilligers. Die contacten zijn er al, maar die willen we nog verder intensiveren,” aldus voorzitter Buyuksari. “De komende tijd willen we de wijken ingaan en in gesprek gaan met cliënten, vrijwilligers, organisaties en professionals. Of we het dan niet heel druk gaan krijgen? Als dat leidt tot nog beter beleid, dan is dat absoluut de moeite waard,” aldus de voorzitter.

Vacatures

Door het vertrek van twee leden zijn er momenteel twee vacatures bij de Cliëntenraad. Elke inwoner van Arnhem die belangstelling heeft voor het werk van de Cliëntenraad is welkom voor een nadere kennismaking. Heb je een juridische achtergrond of secretariële ervaring dan is dat mooi meegenomen. Kijk voor meer informatie op www.rijnstad.nl/clientenraad en/of woon een keer een vergadering bij. Je kunt een mail sturen naar clientenraad@rijnstad.nl of direct solliciteren via www.werkenbijrijnstad.nl/vrijwilligerswerk