Taalmaatjes verrast met cheque €1500,-.

Taalmaatjes verrast met cheque €1500,-. Vrijwilligerscentrale Arnhem dong met hun project Taalmaatjes mee naar een Appeltje van Oranje. Helaas, deze wonnen zij niet, maar werden wel enorm verrast met een cheque van 1500 euro, waarmee ze hun taalmaatjes en anderstaligen in het zonnetje kunnen zetten.

Op 23 januari pitchte Vrijwilligerscentrale Arnhem het project Taalmaatjes voor een zaal vol met prachtige projecten, allemaal gericht op het verder helpen en ondersteunen van mensen in allerlei situaties en levensfases.

Tien projecten
Er waren al twee nominaties bekend uit Curaçao en Aruba, daarnaast zijn nog tien projecten gekozen. Het was volgens de jury, die bestond uit onder andere Kim Putters - directeur Sociaal en Cultureel Planbureau en lid van het bestuur Oranjefonds- een moeilijke keuze.

Na de pitch werden alle projecten verrast met een cheque van 1500 euro. Taalmaatjes wil dit bedrag graag gebruiken om onze taalmaatjes en anderstaligen in het zonnetje te zetten, iets gezamenlijk te ondernemen.

Oefenen
Taalmaatjes zijn Nederlands sprekende vrijwilligers die anderstaligen uit allerlei landen helpen de Nederlandse taal beter te leren spreken. Door gedurende een jaar wekelijks met elkaar af te spreken en de taal te oefenen, te helpen bij het huiswerk van inburgering of taalschool of gewoon allerlei onderwerpen te bespreken, help je iemand écht verder.

Aanmelden
Lijkt het je leuk? Meld je dan aan als taalmaatje. We gaan graag met je in gesprek! Tel. (026)- 4422833, vraag naar Marieke Kramer of Alex Smits, of stuur een berichtje naar taalmaatjes@vrijwilligerscentralearnhem.nl.