Opgeruimd het nieuwe jaar in

Opgeruimd het nieuwe jaar in Hoe fijn is het als je met een opgeruimd gevoel het nieuwe jaar in kan gaan? Maar hoe doe je dit als je moeite hebt met het opruimen van je brieven of als je geen geld hebt? Geen probeem, wij helpen je graag verder.

Herken je een van de onderstaande vragen of wil je meer informatie, klik dan hieronder op de [dikgedrukte woorden] en je komt op de pagina met meer informatie.

 Wil je liever bellen en dan je vraag stellen? Dat kan ook via telefoonnummer 026 – 312 77 00. 

“Ik ga scheiden en wil advies over mijn nieuwe financiële situatie.” [Budgetcheck]

Wanneer je werkloos wordt, gaat scheiden of wanneer je partner overlijdt, krijg je soms te maken met een daling van je inkomsten. Deze ingrijpende gebeurtenissen hebben vaak grote gevolgen voor je budgetplaatje. En wanneer dit niet goed opgevangen wordt, liggen schulden op de loer.
Via het project Budgetcheck biedt Rijnstad deze inwoners gratis één of twee persoonlijke gesprekken aan. De inwoner krijgt in deze gesprekken naast een voorzieningencheck ook een budgetadvies. Het doel van Budgetcheck is het voorkomen van financiële problemen.

 


“Mijn buurvrouw heeft een Gelrepas, heb ik daar ook recht op?” [Formulierenbrigade]

Rondkomen van een minimuminkomen is moeilijk. Maar wist je dat je dat inkomen kunt verhogen? Daar zijn allerlei regelingen voor. De Formulierenbrigade kent ze allemaal. Het gaat bijvoorbeeld om toeslagen, kwijtschelding van lasten en teruggave van belastinggeld. Laat dit geld niet liggen en maak gebruik van de voorzieningen die er voor jou zijn.

 

“Ik wil mijn kast met papieren en mijn digitale post op orde brengen. Wie kan mij helpen?” [Thuisadministratie]

Problemen met jouw administratie? Thuisadministratie helpt je met het sorteren van jouw post. Welke papieren moet je bewaren en hoe kun je deze overzichtelijk opbergen in een map. Door een overzichtelijke administratie kun je gemakkelijker aanvragen doen voor bijvoorbeeld zorgtoeslag of kwijtschelding van belastingen. Met jouw eigen map kun je schulden voorkomen of oplossen.

 


“Ik wil tips om meer geld per maand opzij te zetten.” [Cursus Uitkomen met inkomen]

Wil je meer grip krijgen op jouw inkomsten en uitgaven? Weet je niet hoe je het overzicht op jouw financiën kunt bewaren? Dan is de cursus 'Uitkomen met inkomen' misschien wel iets voor jou. Deze praktische cursus bestaat onder andere uit het leren maken van een maand- en jaaroverzicht, het (leren) bijhouden van een kasboekje en een systeem van betalingen. Ook krijg je inzicht in jouw eigen gedrag. De cursus wordt gegeven door een medewerker Schuldhulpverlening van Rijnstad in samenwerking met de vrijwillige budgetcoaches van Rijnstad.