Nieuw cursusseizoen van start

29 augustus 2017 - NIEUWS - Vanaf september gaat er opnieuw een aantal cursussen van start bij Rijnstad. De cursussen zijn gratis toegankelijk voor inwoners van Arnhem en vinden verspreid over de stad plaats.

Onder het aanbod valt de cursus ‘Uitkomen met inkomen’ die leert hoe je het overzicht op je financiën bewaart. Daarnaast biedt Rijnstad speciaal voor vrouwen de cursus ‘Toekomst zonder geweld’ aan over (de gevolgen van) huiselijk geweld. En specifiek voor jongeren krijgt de cursus ‘Geld kun je leren’ een vervolg vanwege het groot aantal aanmeldingen in het voorjaar. Tot slot bestaat er voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun gescheiden ouders de mogelijkheid om deel te nemen aan ‘!JES het brugproject’.

Uitkomen met inkomen
De praktische cursus ‘Uitkomen met inkomen’ bestaat onder andere uit het leren maken van een maand- en jaaroverzicht, het (leren) bijhouden van een kasboekje en een systeem van betalingen. Ook krijgt u inzicht in uw eigen gedrag. De cursus wordt gegeven door een medewerker Schuldhulpverlening in samenwerking met de vrijwillige budgetcoaches van Rijnstad.

Toekomst zonder geweld
Heeft u weleens ruzies die uit de hand lopen? Wilt u nee leren zeggen tegen huiselijk geweld en begrijpen hoe (psychisch en/of lichamelijk) geweld in een relatie ontstaat? Tijdens de cursus ‘Toekomst zonder geweld’ krijgt u informatie over de gevolgen van huiselijk geweld en hoe u in deze situatie weer sterker kunt worden.

Geld kun je leren
In de praktische cursus ‘Geld kun je leren’ leren jongeren (van 18 t/m 27 jaar) niet wat zij móéten doen maar wat zij kunnen doen wanneer ze schulden hebben of moeite hebben met rondkomen of met het beheren van hun financiën en/of administratie.

Kinderen van gescheiden ouders
!JES het brugproject is een preventieve training voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun ouders, rondom de periode van echtscheiding. Kinderen en ouders krijgen informatie en leren vaardigheden aan die zij nodig hebben in de situatie die door de scheiding is ontstaan.

Aanmelden en meer informatie
Kijk voor startdata, locaties en aanmelding voor de verschillende cursussen op www.rijnstad.nl/cursussen

Wees er snel bij, want vol=vol.