Laag inkomen? Vraag kwijtschelding aan

Laag inkomen? Vraag kwijtschelding aan Deze maand krijgt u weer belastingaanslagen van de gemeente en van het waterschap in de bus. Als u een laag inkomen heeft en geen spaargeld of een duurdere auto, kunt u mogelijk kwijtschelding krijgen. Dat betekent dat u dan niets of minder hoeft te betalen aan de gemeente of het waterschap.

 

 

 

Berekening
Om kwijtschelding aan te vragen moet u een formulier invullen. Hierin wordt gevraagd naar uw inkomsten en uitgaven. U moet daar kopieën van bijvoegen en deze naar de gemeente of het waterschap sturen. Zij berekenen en beslissen uiteindelijk of u kwijtschelding krijgt.

Hulp bij aanvraag
Let op: u krijgt minder vaak automatisch kwijtschelding. Het kan dus zijn dat u het opnieuw moet aanvragen. Komt u er niet goed uit, dan kunt u terecht bij onze Sociaal Raadslieden. Zij kunnen inschatten of u kwijtschelding krijgt en helpen u met de aanvraag.

Contact
Bel met onze Sociaal Raadslieden tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m donderdag van 13.30 - 15.00 uur via 026 - 312 7999), stel uw vraag via Hulponline van Rijnstad of bezoek één van onze spreekuren.
Kijk voor openingstijden op www.rijnstad.nl/spreekuur