Laag inkomen? Vraag kwijtschelding aan

Laag inkomen? Vraag kwijtschelding aan Deze maand krijg je weer belastingaanslagen van de gemeente en van het waterschap in de bus. Als je een laag inkomen hebt en geen spaargeld of een duurdere auto, kun je mogelijk kwijtschelding krijgen. Dat betekent dat je dan niets of minder hoeft te betalen aan de gemeente of het waterschap.

 

 

 

Berekening
Om kwijtschelding aan te vragen, vul je een formulier in. Hierin wordt gevraagd naar jouw inkomsten en uitgaven. Je moet daar kopieën van bijvoegen en deze naar de gemeente of het waterschap sturen. Zij berekenen en beslissen uiteindelijk of je de kwijtschelding krijgt.

Hulp bij aanvraag
Let op: je krijgt minder vaak automatisch kwijtschelding. Het kan dus zijn dat je het opnieuw moet aanvragen. Kom je er niet goed uit, dan kun je terecht bij onze Sociaal Raadslieden. Zij kunnen inschatten of je kwijtschelding krijgt en helpen je met de aanvraag.

Contact
Bel met onze Sociaal Raadslieden tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m donderdag van 13.30 - 15.00 uur via 026 - 312 7999), stel je vraag via Hulponline van Rijnstad of bezoek één van onze spreekuren.
Kijk voor openingstijden op www.rijnstad.nl/spreekuur