Kwartiermaken

Kwartiermaken Wijkgericht Kwartiermaken is een project dat gefinancierd wordt door het Innovatiefonds, RIBW, Driegasthuizengroep en Pleyade. Het biedt mensen met een beperking de mogelijkheid mee te doen in de wijk waarin zij wonen. Ook zij hebben tijd, ambitie en talenten om in te zetten, maar dit gaat niet altijd vanzelf.

De kwartiermakers van Rijnstad brengen de activiteiten en voorzieningen in de wijk in kaart. Ook gaan zij na welke wijkpartners en bewonersgroepen openstaan voor samenwerking en nodigen zij deze partijen uit hun activiteiten open te stellen of meer toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Hierdoor ontstaat er een overzicht van alle locaties waar activiteiten plaatsvinden en waar informeel contact mogelijk is.

Kwartiermaken draagt hiermee bij aan de vorming van een samenleving waaraan alle mensen kunnen deelnemen en waarin zij gastvrij worden ontvangen. Voorbeelden van initiatieven zijn het versterken van het contact met de buren door samen koffie te drinken of juist door iets voor een ander te doen in de vorm van glas ophalen en wegbrengen. Maar ook het ontwikkelen van een gezamenlijke tuin in de wijk is een van de resultaten van het Kwartiermaken

Film Kwartiermaken Malburgen

 

Contact

Alex Smits

M 06 23 90 47 26
E a.smits@rijnstad.nl

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.kwartiermaken.nl