Kinderen van gescheiden ouders

Kinderen van gescheiden ouders !JES het brugproject is een preventieve training voor kinderen van 8 tot 12 jaar en hun ouders, rondom de periode van echtscheiding. Kinderen en ouders krijgen informatie en leren vaardigheden aan die zij nodig hebben in de situatie die door de scheiding is ontstaan.

 

 

 

 

 

Een nieuw evenwicht tussen ouders en kind

Omschrijving
Bijna alle gescheiden ouders worden beziggehouden door de vraag wat de scheiding met kinderen doet. Ouders hebben reden tot zorg en ze hebben vaak veel energie nodig om weer vorm te geven aan hun eigen leven. Daarbij voelen ze zich ook weleens tekortschieten in het begeleiden van hun kinderen. Het is voor ouders niet niks om te zien dat de echtscheiding vaak verdriet en ontreddering tot gevolg heeft bij hun kinderen. Voor volwassenen kan een echtscheiding betekenen dat ze ontsnappen uit een gespannen, ongelukkige relatie. Bij de meeste kinderen daarentegen is de scheiding van hun ouders een ongewenste gebeurtenis in hun leven.

Doel
De training ondersteunt zowel de gescheiden ouders als de kinderen. Er wordt voorlichting gegeven en vaardigheden aangeleerd. De brug wordt gebruikt als metafoor. Het vinden van een nieuw evenwicht in het contact tussen ouders en kinderen in een nieuwe situatie. De pijlers van de brug symboliseren de woningen van vader en moeder. Tijdens deze training werken ouders en kinderen aan bouwstenen voor deze brug.

De kinderen krijgen tijdens 7 bijeenkomsten informatie over wat hen te doen staat tijdens de periode van de scheiding. Daarnaast leren ze om te gaan met hun (nieuwe) gevoelens en leren ze vaardigheden om te vertellen wat voor hen belangrijk is. Er wordt speels en praktisch gewerkt. 

Voor ouders zijn er 3 groepsbijeenkomsten. Zij krijgen voorlichting over de gevolgen van een scheiding voor hun kind, over ouderschap en over opvoeden na de scheiding.

Cursusdata 

Kinderen:
De training bestaat uit 7 bijeenkomsten voor de kinderen op woensdag van 14.00 tot 15.30 uur: 11, 18 april, 9, 23, 30 mei, 6, 20 juni 2018. 

Ouders:
Voor ouders bestaat de training uit 3 bijeenkomsten waarvan de eerste plaatsvindt op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur: 3 april, 15 mei, 12 juni 2018.

Cursuslocatie

De training vindt plaats op het hoofdkantoor van Rijnstad, Roermondsplein 20, 6811 JN Arnhem.


Aanmelden

Aanmelden voor deze training kan per e-mail: brugproject@rijnstad.nl o.v.v. naam deelnemers, adres, e-mailadres en telefoonnummer. 

Er wordt contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

Voor wie
De training is voor in Arnhem wonende kinderen (8-12 jaar) en hun ouders na een (echt)scheiding. 

Door wie
De training wordt gegeven door Kim van Orden (06-21297808).

Kosten
De training is gratis, wij verzorgen het materiaal.