Recht op individuele inkomenstoeslag?

Recht op individuele inkomenstoeslag? Sinds vorig jaar is er een nieuwe regeling; de individuele inkomenstoeslag die de langdurigheidstoeslag vervangt. Vergeet deze niet aan te vragen als je er recht op hebt.

 

 

 

De regeling is een financieel extraatje voor grote uitgaven als een nieuwe koelkast, bankstel of wasmachine voor mensen die langer dan 3 jaar een minimum inkomen hebben.
Het verschil met de oude regeling is dat de gemeente nu meer kijkt wat je zelf hebt gedaan om je inkomen te vergroten. Ook moet je de individuele toeslag nu elk jaar zelf aanvragen.
Tot slot is de hoogte van de tegemoetkoming anders, namelijk € 260,- voor alleenstaanden en € 375,- voor alleenstaande ouders/gehuwden.

De belangrijkste voorwaarden:
-          Je bent 21 jaar of ouder, maar jonger dan de AOW-leeftijd.
-          Jouw inkomen lag de afgelopen 3 jaar rond bijstandsniveau.
-          Je hebt geen of weinig vermogen.
-          Je hebt de afgelopen periode voldoende geprobeerd om uw inkomen te verbeteren.
-          Je hebt de afgelopen 12 maanden geen individuele inkomenstoeslag ontvangen.

Aanvragen
Ga naar www.arnhem.nl voor specifieke voorwaarden. Je kan direct een online aanvraag doen met jouw DigiD of een aanvraagformulier downloaden.

Contact
Bel met onze Sociaal Raadslieden tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m donderdag van 13.30 – 15.00 uur, via 026 – 312 79 99), stel je vraag via www.rijnstad.nl/hulponline of bezoek één van onze spreekuren.
Kijk voor openingstijden op www.rijnstad.nl/spreekuur