Vrijwilligerscentrale Arnhem bestaat in december 50 jaar. Dat is 50 jaar verbinden, versterken en verrijken.
Lees in het online magazine 10 prachtige verhalen van vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren die zich met hart en ziel inzetten!

Sluiten

In de media: “Drie weken op de boot bij kinderen uit Oekraïne”

Wat een mooi artikel in de Gelderlander over de jeugdwerkers van Rijnstad die jonge vluchtelingen uit Oekraïne opvingen op 2 cruiseschepen in Arnhem. De meeste kinderen hadden de eerste weken geen daginvulling. Rijnstad kreeg het verzoek activiteiten aan te bieden op de boten. Joyce Verhoef, Karien Knoester en Saskia Nout, allen jeugdwerkers bij Rijnstad, stonden direct klaar om dit – naast hun reguliere werk met Arnhemse kinderen – op te pakken. In de Gelderlander delen zij de ervaringen.

           

Als jeugdwer­kers wilden we de kinderen niets opdringen, maar er gewoon voor ze zijn

“Surrealistisch, intensief en bijzonder. Dat waren de 3 weken voor jeugdwerkers (jongerenwerker voor kwetsbare kinderen) van Rijnstad die jonge vluchtelingen uit Oekraïne opvingen op de twee cruiseschepen annex opvanglocaties aan de Rijn. Het was een initiatief dat in no-time tot wasdom kwam: toen begin maart de eerste vluchtelingen uit Oekraïne in Arnhem arriveerden, vroeg de gemeente aan medewerkers van de Arnhemse welzijnsorganisatie Rijnstad of ze iets konden doen voor de Oekraïense kinderen die op de 2 cruiseschepen terechtkwamen.”

Lees het gehele artikel: