Mobility Mentoring®

Als er langdurige geldproblemen spelen komt alles onder druk te staan. Voor gezinnen die zonder buffer moeten leven is dat ene ijsje voor de kinderen al teveel. Soms kan teleurstelling uit het verleden, stress vanwege onhoudbare situaties en het uitblijven van een doorbraak zorgen voor stress. En dat kan een vervelende situatie geven binnen het gezin en opvoeding moeilijk maken. Herkenbaar? Dan is Mobility Mentoring® wellicht iets voor jou. Met Mobility Mentoring® gaan we over van de overlevingsstand naar grip op de situatie en ruimte voor toekomstplannen.

“Stappen groot of klein, het begint altijd bij een luisterend oor. Ik geef onverdeelde aandacht met een open en gelijkwaardige houding. En is er een stap gezet? Dan vieren we de successen.” – Aldus onze coach Marijke de Jong

Voor wie?
Voor ouders uit Arnhem met geldzorgen, omdat ze bijvoorbeeld leven in de bijstand

Hoe werkt het?
Jij houdt de regie! En samen stellen we concrete, kortetermijndoelstellingen op. We moedigen je aan, geven advies en vieren samen de successen.

Meer informatie

Mobility Mentoring® zet – naast het vinden van werk en het oplossen van schuldenproblemen – in op het verbeteren van iemands mentale vaardigheden en probleemoplossend vermogen. De begeleider staat naast de cliënt en stelt concrete, korte termijn doelen die wél haalbaar zijn voor de cliënt. Mobility Mentoring® is gebaseerd op het wetenschappelijke inzicht dat armoede en schulden mensen chronische stress opleveren en de hersenen van mensen beïnvloedt. Op een dusdanige manier dat mensen die armoede en schulden ervaren meer moeite hebben zich aan lange termijn doelen te houden en sneller geneigd zijn onverstandige beslissingen te nemen.

Mobility Mentoring® neemt deze kennis mee in haar aanpak. De begeleider beschikt over deze kennis en begrijpt dat het niet direct onwil van de deelnemer is als hij/zij bijvoorbeeld een afspraak niet nakomt. De begeleider informeert de deelnemer en geeft de deelnemer inzicht in het eigen gedrag. In Arnhem passen we de methodiek Mobility Mentoring® tot op heden toe als onderdeel van de Gezinsgerichte coaching.

Contact

Meer weten over Mobility Mentoring?