Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling Wie wel eens naar het televisieprogramma van De Rijdende Rechter kijkt, kan zien dat de omgang tussen buren niet altijd soepel verloopt. Plezierig wonen: dat wil toch iedereen?

Toch kan het gebeuren dat buren of buurtbewoners uw woongenot beïnvloeden. De ervaring leert dat als je er niet met elkaar over praat de spanningen oplopen. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor uw woonplezier.

Buurtbemiddeling ondersteunt buren om problemen op te lossen door het maken van redelijke afspraken. Daardoor kunnen mensen – vaak tot hun opluchting – weer prettig samenleven.

Getrainde vrijwilligers, de bemiddelaars, ondersteunen buren om het onderlinge contact te herstellen en zelf met oplossingen te komen. En dat werkt goed, tweederde van de aanmeldingen wordt opgelost. De bemiddelaars zijn neutraal en hebben een geheimhoudingsplicht.

Buurtbemiddeling wordt gefinancierd door gemeenten en wooncorporaties en wordt uitgevoerd door welzijnsorganisatie Rijnstad.
Alle inwoners van Arnhem, Westervoort, Duiven, Zevenaar, Rheden, Rozendaal en Doesburg die iets op te lossen hebben, kunnen gratis gebruik maken van Buurtbemiddeling. 

 

Contact

U woont in de gemeente Arnhem
T (06) 29 42 79 44
buurtbemiddeling@rijnstad.nl
www.buurtbemiddelingarnhem.nl

U woont in de gemeente Westervoort, Duiven of Zevenaar
T (06) 27 83 84 71
E buurtbemiddelingwdz@rijnstad.nl
I www.buurtbemiddelingwdz.nl

 

U woont in de gemeente Rheden, Rozendaal of Doesburg
T (06) 27 83 84 71
E buurtbemiddelingRRD@rijnstad.nl
I www.buurtbemiddelingRRD.nl 

 

Aanmelden Buurtbemiddeling
Wilt u de hulp van Buurtbemiddeling inschakelen? Meldt u zich dan hier aan.