Betaal niet voor hulp bij schulden

Betaal niet voor hulp bij schulden Het hebben van schulden kan veel stress veroorzaken. Incassobureaus die voortdurend bellen om te vragen waar het geld blijft. De deurwaarder die beslag legt op loon, bankrekening en inboedel. De belastingdienst die de huur- en zorgtoeslag niet meer uitbetaalt omdat er toeslagschulden zijn.


Gratis hulp

Komt u er zelf niet meer uit, dan kunt u gratis hulp krijgen. Heeft u problemen met de belastingdienst, het incassobureau of de deurwaarder, dan kunnen onze Sociaal Raadslieden u helpen. Zij weten waar u recht op heeft en kunnen u hierbij ondersteunen. Wilt u een aanvraag schuldhulpverlening indienen, dan kunt u terecht bij het wijkteam. Ook dat is gratis.

Geld terugvorderen
Ondanks deze gratis mogelijkheden zijn er helaas bureaus actief die mensen laten betalen voor hulp bij schulden.
Geld vragen voor schuldhulpverlening is in strijd met de wet. Mocht u ook betaald hebben voor hulp, schaam u niet, maar neem contact met ons op. Wij bekijken met u of het mogelijk is om het betaalde geld terug te vorderen en hoe wij u verder kunnen helpen.

Contact
Bel met onze Sociaal Raadslieden tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m donderdag van 13:30 – 15:00 uur via 026-3127999), stel uw vraag via www.rijnstad.nl/hulponline of bezoek één van onze spreekuren