Betaal niet voor hulp bij schulden

Betaal niet voor hulp bij schulden Het hebben van schulden kan veel stress veroorzaken. Incassobureaus die voortdurend bellen om te vragen waar het geld blijft. De deurwaarder die beslag legt op loon, bankrekening en inboedel. De belastingdienst die de huur- en zorgtoeslag niet meer uitbetaalt omdat er toeslagschulden zijn.


Gratis hulp

Kom je er zelf niet meer uit, dan kun je gratis hulp krijgen. Heb je problemen met de Belastingdienst, het incassobureau of de deurwaarder, dan kunnen onze Sociaal Raadslieden helpen. Zij weten waar je recht op hebt en ondersteunen hierbij. Wil je een aanvraag schuldhulpverlening indienen, neem dan contact op met de wijkteams Arnhem. Ook dat is gratis.

Geld terugvorderen
Ondanks deze gratis mogelijkheden zijn er helaas bureaus actief die mensen laten betalen voor hulp bij schulden.
Geld vragen voor schuldhulpverlening is in strijd met de wet. Moch je ook betaald hebben voor hulp, schaam je dan niet, maar neem contact met ons op. Wij bekijken of het mogelijk is om het betaalde geld terug te vorderen en hoe wij je verder kunnen helpen.

Contact
Bel met onze Sociaal Raadslieden tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m donderdag van 13:30 – 15:00 uur via 026-3127999), stel je vraag via www.rijnstad.nl/hulponline of bezoek één van onze spreekuren