Open Huis voor politici

Open Huis voor politici Tijdens ons Open Huis op donderdag 22 februari 2018, waarin we onze deuren speciaal voor (kandidaat-)raadsleden, wethouders en beleidsambtenaren openstellen, gaan onze Rijnstadprofessionals graag in gesprek over de opgave van de gemeente en de rol die onze organisatie hierin speelt voor de stad?

 

 

 

Programma 

We laten u zien hoe we burgers stimuleren om een actieve rol te spelen in hun eigen wijk of stad. We tonen welke resultaten we de afgelopen tijd samen gerealiseerd hebben en waar Rijnstad voor staat. We delen hoe de wereld om ons heen verandert en wat dat betekent voor burgers, sociaal werkers en voor de politiek. Daar gaan we graag over in gesprek; bij de meet & eat, op de informatiemarkt of tijdens de themadiscussie met jongeren over acceptatie in de breedste zin van het woord. 

Kerntaak van Rijnstad

Rijnstad stimuleert mensen om een actieve rol te spelen in hun eigen wijk of stad. Dat doen we door mensen te versterken in hun kwaliteiten, te ondersteunen bij hun problemen en ontwikkeling en ze aan te spreken op eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Dit gebeurt op diverse terreinen en in verschillende vormen, bijvoorbeeld: groepsactiviteiten in een wijkcentrum of in een jongerencentrum als Willemeen, individuele begeleiding voor mensen die problemen hebben met financiële zaken, het koppelen van vraag en antwoord via de Vrijwilligerscentrale of de Arnhemse Uitdaging. Welke vorm we ook kiezen, we doen het samen met partners, opdrachtgevers en wijkteams en vooral met de mensen zelf.

 

Loacties - tijdstippen


16.00 - 19.30 uur

Jongerencentrum De Madser
Kronenburgbusbaan 25, Arnhem-Zuid

 

Parkeeradvies: 
Schepen Oppenwervestraat
ter hoogte van huisnr. 10, 6831 ML Arnhem

 

• Informatiemarkt doorlopend
• Kijkje in muziek-/opnamestudio
• Wijksafari ambulant jongerenwerrk
• Meet & Eat 17.30 - 18.30 uur

19.00 - 21.00 uur

Jongerencentrum Willemeen
Willemsplein 1, Arnhem-Centrum

 

Parkeeradvies:  
Parkeergarage Centraal Arnhem, Willemstunnel 1, 6811 KZ Arnhem

 

• Informatiemarkt doorlopend
• Kijkje in zeefdrukkerij
• Themadiscussie jongeren 19.30 - 20.30 uur 
   'Accepteren wij de toekomst?'