Maatjesproject TOP!

Maatjesproject TOP! Maatjesproject TOP! richt zich op de ondersteuning van kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Een getrainde vrijwilliger wordt aan het kind gekoppeld en onderneemt eens per twee weken met hem of haar activiteiten in de vrije tijd. Het gaat voornamelijk om het samen dingen ondernemen: knutselen, museumbezoek, fietsen etc. De doelgroep bestaat uit kinderen die baat hebben bij een externe impuls, maar die niet in een (intensief) hulpverleningstraject zitten.

Doel van het project is het kind kansen bieden op positieve en stimulerende ervaringen, waardoor sociale vaardigheden verder worden ontwikkeld en het zelfbeeld een positieve impuls krijgt. Een kind wordt in principe voor één jaar gekoppeld aan een maatje. De vrijwilligers die aan dit project deelnemen zijn mannen en vrouwen van allerlei leeftijden. Dit levert een diversiteit aan koppels op waaronder Shelita & OumaimaSoukaina & Marije en Sjoukje en Georgina.

Lees hier de verhalen van Georgina en Giovanni, die eerder gekoppeld werden aan een maatje en de ervaring van maatje Anita.

Vrijwilligers van Maatjesproject Top! worden vooraf getraind door Volare (onderdeel van Vrijwilligerscentrale Arnhem).

Voor wie?

  • Kinderen van 8-12 jaar (via de basisscholen).
  • Vrijwilligers die zich voor een jaar als maatje willen koppelen aan een kind.

 

Belangstelling?

Contactpersoon: Carla Rosink
T (026) 44 58 184
E c.rosink@rijnstad.nl